Med ökad invandring sjunker befolkningens IQ


Vår begåvning mätt i IQ sjunker i takt med att den utomeuropeiska invandringen ökar påstår professor emir. Helmuth Nyborg som i Jyllands-Posten ger uttryck för vad en del av oss tänker men få törs nämna.

I Danmark är de lite mer frispråkiga än på den här sidan sundet och danskarnas skräck är att få det som vi har det. Danmarks invandring är bara en bråkdel av den svenska ändå har de dragit rejält i bromsen, professor Nyborg har varnat för att följa Sverige som nu har börjat kana även ekonomiskt. Anders Borg har skruvat ner den förväntade tillväxten och grymtar om att det är för den höga arbetslösheten. Han vet mycket väl, resonerar Nyborg, vad den höga arbetslösheten beror på.

Bidrag, delas i Sverige upp i tre grupper: Inrikesfödda, utrikesfödda och utrikesfödda med två utrikesfödda föräldrar. Utgifterna för den sista gruppen har stigit kraftigt på senare år. I Lund försörjs 63,9 procent av dessa av transfereringssystem, i Växjö 77.8, Malmö 75,4 och Södertälje 77,8 procent.

I Växjö kommer ursprungsbefolkningen att vara i minoritet år 2050. Den invandrande skaran har en hög fertilitet, tre-fyra gånger högre än den svensk-danska. Svensk forskning har kommit fram till lite andra resultat naturligtvis, men tyvärr måste man numera konstatera att det finns inget objektivt och offentligt i Sverige. Allt stängs till bakom höga portar som gömmer maktens korridorer.

Richard Lynn och Tatu Vanhanen är två forskare som har kommit fram till att när utvandringen startade från Afrika någon gång i mänsklighetens barndom, finns det ett samband som påvisar att ju högre norrut som människor flyttade, ju snabbare skapade de en civilisation, demokrati och en fungerande ekonomi. Detta ska alltså bero på att dessa människor utvecklade en högre intelligens (mätt i IQ) än de som bosatte sig söderut.

Denna förbluffande slutsats byggde på evolutionsteorin. Kylan och den knappa mattillgången selekterade brutalt fram de som överlevde och inte i områdena i norr. Man har måttet IQ 90 som den gräns som avgör livsförmågan. Under 90 och du har lägre chans, ju högre över 90, ju högre överlevnadschans. Vi minns väl alla den där giraffhalsen från skolan.

Med den stegrande invandringen från framför allt afrikanska länder och arabvärlden, kommer IQ-värden under 90 att börja dominera. Ofta under även 80. I takt med att IQ:n försämras i en allt större del av befolkningen, drabbas också hela samhället: tillväxten, utbildningsnivån, kvalificerad arbetskraft, konkurrenskraften och hur välfärden fungerar när tillväxten försämras.

Nyborg har tidigare konstaterat att det blir väldigt svårt att förbli en demokrati när befolkningen når en genomsnittlig IQ på 90 eller lägre. Enligt den finske forskaren Tatu Vanhannen är det i praktiken omöjligt att upprätta fungerande demokratier i stater med låg genomsnittlig IQ.

När vi eftersträvar jämlikhet vilket inte är fel så gynnas de med sämst egenskaper och med ett sämre utbildat folk kommer hela samhällen att vandra bakåt i utveckling.

─ Intressanta tankar den gode Professorn har tycker Pettersson, vi får vara glada så länge vi får tänka dem. En öppen seriös debatt är inte att tänka på kan man tänka sig.

IQ-tabell  Jyllandsposten


22 responses to “Med ökad invandring sjunker befolkningens IQ

 • IQ jämfört mellan 184 länder | Petterssons gör skillnad

  […] Med ökad invandring sjunker befolkningens IQ […]

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  För er som önskar lyssna,och titta på kvällens stora PEGIDA-samling i Dresden.Geert Wilders gästar ikväll kommer Sachsen,för att hålla tal till rekordmånga besökare Här finns en länk:
  http://www.pi-news.net/2015/04/17-uhr-live-geert-wilders-bei-pegdida-dresden/

  Gilla

 • Mimi N.

  Rasåtskillnad … Till vilken ras hör den zombiesarmén som jagar oss och vill ta över landet? Ska vi tillåta dem att förvandla människorna till det dessa monstren är? Vi överlever inte, vi dör sakta. Vår generation är förlorad redan, men vad kommer att hända med våra barn och barnbarn? Ett skräckfilmscenario – en del av er må tycka illa om mina ‘spådomar’ …

  Gilla

 • Kalle Andersson

  Vi i Europa borde uppskatta vår demokrati och våra mänskliga rättigheter mer än vi gör idag, Sverige ställde sig utanför kampen mot nazismen och Adolf Hitler men levererade järnmalm till nazisternas krigsindustri. USA, Frankrike, Storbritannien, Danmark, Norge vann 2:a världskriget och befriade Europa. Vi har en gemensam värdegrund som grundar sig på HUMANISMEN, KRISTENDOMEN OCH JUDENDOMEN. De som invandrar till Sverige är främst från muslimska länder, inga krav finns från de politiskt korrekta på dem att ställa sig bakom vårt lands värderingar utan de kan fritt behålla sin profet Muhammed som förebild, han var en pedofil och massmördare och uppmanar till mord på judar och kristna. Detta är vårt största hot idag + den vansinniga massinvandringen. Islam är ett hot även mot de egna:
  Se Mona Walter på YOUTUBE: ” Det är islam som attackerar mig”.

  Gilla

 • Maja Anokhina

  Ska det inte stå ”INRIKESFÖDDA (istället för utrikesfödda…) MED TVÅ UTRIKESFÖDDA FÖRÄLDRAR”?

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Lasse S:
  Tack för din kommentar,instämmer helt …Finns ingen motsvarighet till svensk indoktrinering,utanför muslimska länderna…

  Gilla

 • Lasse S

  Tomas Af Berentsee!

  En till korrigering!

  Du skriver:
  ”Tex kan man säga mycket om sossars och vänsterns tillkortakommanden,men till deras stora insatser är att ge ALLA medborgare möjlighet till en fri och kritiskt tänkande utbildning…”

  Det där med ” fri och kritiskt tänkande utbildning…” gav mej hicka.

  Det är inte många länder som lyckats så väl med sin skolpolitik när det gäller att indoktrinera medborgarna till att tycka som staten vill, genom att lära ut statens version av ”sanningen”.
  Någon fri och kritiskt tänkande utbildning har jag aldrig sett röken av. Jag är född 64 och fick tidigt lära mej av skola och TV vad som var rätt och fel.
  Rätt: Ville Valle och Viktor, Vilse i pankakan, rött, vänster, Sovjet,Cuba, Sandinista
  Fel: Företagande, företagsamma människor som byggde upp något åt sej själv, hög lön för hög utbildning, individualism, USA,England.

  Sverige har en historisk topplacering i tävlingen om mest tankekontrollerade befolkning. Och det började i skolan. Ja faktiskt redan på daghem och förskolan.

  Ditt inlägg ger jag inget för.

  Gilla

 • Lasse S

  Tomas Af Berentsee!

  Jag måste korrigera dej.
  Du skriver ”jag tror helt enkelt att det inte handlar om genuppsättningar,vi är alla från samma degbunke ,så att säga.Det handlar snarare om kulturella skillnader”
  Googla Svante Pääbo ,Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology professor i Genetics.

  Den gamla ”sanningen” om att vi alla kommer från samma gren är numera helt kullkastad.

  http://www.eva.mpg.de/genetics/files/team_paabo.html

  Sedan finns det andra saker som kan utveckla intelligensen positivt eller negativt över generationer.

  Exempel på negativt: Kusingifte, stark värme, en kultur som anser att all utveckling slutade för 1400 år sedan.
  Exempel på positivt: Ogästvänligt klimat som tvingar fram kreativt tänkande för att överleva.
  En kultur som främjar ett öppet sinne och fritänkande.

  Gilla

 • Niklas Säfström

  Nyborg hävdar att det har med biologi att göra. Han problematiserar över huvud taget inte IQ som mått på intelligens. IQ mäter en viss typ av logiskt tänkande. De flesta forskare är överens om att IQ inte är ett bra mått på intelligens. Det går helt miste om aspekter som också har med intelligens att göra, exempelvis ledarskapsförmåga, social förmåga, kreativitet, empati, anlag för teknik och mekanik eller praktisk förmåga. Hur man klarar IQ-tester har i hög grad att göra med vad den kultur och omgivning man lever i värdesätter för aspekter av intelligens.

  … Och ja Tommy, jag anser att du i och med att du publicerar en, av någon annan skriven artikel och därefter skrivit en gillande kommentar efter artikeln, att du i stort tyckr samma sak som författaren.

  I övrigt och som redan har nämnts här, så finns det mycket material för dig att gräva i i arkiven från de rasbiologiska instituten om du vill veta mer. Börja där Tommy!

  Gilla

 • Tomas Af Berentsee

  Nja Olli Rein ,jag har bara sagt att det går att lära även de mer svartmuskiga hundarna att sitta ,dvs att dom inte har lägre IQ ,att vi ska ta emot allihop är ett påstående som får stå för dig.Varför de länder med oerhörda rikedomar inte tar emot sin fränder kan jag inte svara på ,förmodligen gillar dom att konstruera jättelika palmöar än att ägna sig åt humanism?
  Appropå kultur!
  Det vore roligt att få höra vad du själv anser Pettersson ,istället för att berätta vad andra i sin visdom kommit fram till.
  Är afrikaner ,araber per automatik dåliga korkade människor av födsel? Är dom de förvildade kusinerna ,vars hjärnor krympte i solen ,och vars enda stora förtjänst är att några av dem i en urgårdag reste sig ur hyddan ,och promenerade mot norr och genom sekler skapade evolutionens slutpunkt och skapelsens krona : Svensken?

  Gilla

 • ollirein

  Varför ska vi ha Mellanösterns alla hundar för Thomas?
  Kan vi inte ta hundarna i Riga istället? Det är ju närmare och vi ska väl först hjälpa dem som är närmast.
  Varför kan inte Saudiarabien, Qatar, Bahrein, Förorenade Arabemiraten och Kuwait ta hand om sina arabiska samt muslimska bröder och systrar. De ligger ju närmare i både tid och rum, och pengar pumpar de ju alla upp ur marken där de bor.

  Gilla

 • Tomas Af Berentsee

  Må så vara att dom inte tål sprit,men jag tror helt enkelt att det inte handlar om genuppsättningar,vi är alla från samma degbunke ,så att säga.Det handlar snarare om kulturella skillnader. Från vår blickpunkt är ,eller verkar,den sk muslimska kultursfären efterbliven och hopplöst frånsprungen,den är helt enkelt så totalt väsenskild från vår egen kulturella hemvist.Pettersson har fullkommligt rätt i att det är den fundamentalistiska religionen ,oavsett härkomst eller typ ,oberoende land eller kultur,som genom historien har blockerat en fri och kritiskt tänkande utbildning ,för att på så sätt skapa fria och kritiska medborgare.Tex kan man säga mycket om sossars och vänsterns tillkortakommanden,men till deras stora insatser är att ge ALLA medborgare möjlighet till en fri och kritiskt tänkande utbildning ,kompletterat med en faktiskt världsledande vuxenutbildning.
  Jag tror inte att tex människor fråm mellanöstern är dummare än oss,men jag vill påstå att kulturen sätter käppar i hjulen när det gäller att förstå saker (lite tillspetsat,se saker på det sätt vi ser dom).
  Jag tror att det går att lära gamla hundar att sitta,även om det kanske tar mer tid för en hund från mellanöstern att göra det.

  Gilla

 • ollirein

  Thomas det behöver inte forskas fram. Endast några veckor bland araber ger folk pippi. Då kan du tänka på mig som har spenderat ett halvår på att försöka få dem att sköta sig någotsånär. 3 november 1973 till 25 april 1974 i den första svenska FN-bataljonen efter Yom Kippur kriget också kallat oktoberkriget 1973. Inte gick det att lära dem något, och inte tålde dom rejält med sprit, dom bara kackla och kackla. Då var Judarna bra mycket bättre.

  Gilla

 • Tomas Af Berentsee

  Ja,en personlig åsikt är att det knappast vore Adolf till nån hjälp om han fått hela arabvärlden med sig mot britterna, deras hjälp skulle varit lika mycket värd som italienarnas ,bäst uttryckt av Von Beck ”Vem behöver fiender när italienarna är våra vapenbröder.Något fördomsfullt kanske ,men det militära hotet från nämnda trakter mot västern försvann när det Ottomanska riket kapsejsade i början av 1900-talet,detta oavsett vad en del hysteriker påstår.

  Att muslimer skulle vara bättre människor har jag inte hört, men att professorer forskat fram motsatsen,det har jag läst.

  Gilla

 • Niklas Säfström

  Lite klassisk socialdarwinism från slutet av 1800- talet här på Petterssons, vad kommer härnäst? Propagera för rasåtskillnad för att bevara den ”överlägsna svenska folkstammen” kanske?

  Gilla

  • Pettersson

   Niklas, du missar en viktig poäng och det är att det inte är någon på Petterssons som författat inlägget, vi har endast översatt en artikel från en av Danmarks största tidningar och den är så vitt jag kan bedöma seriös liksom professorn verkar vara.

   Om det inte är intelligensen, vad kan det då bero på att det går dåligt i vissa länder?

   Det kan knappast vara kulturella skillnader för enligt de lärde finns det ingen svensk kultur och då borde det inte finnas någon arabisk eller afrikansk heller.

   Slaveriet och kolonialismen faller pladask som orsak för ingen har ägnat sig åt slaveri och kolonialism så mycket som araberna. Minst 1600 år mot amerikanarnas och européernas 300 år.

   Religionen, icke sa Nicke, Islam är ju fredens och samförståndets religion och vill alla människor väl.

   Något måste det bero på och professor Nyborgs är snart den enda som återstår när de andra är förkastade men den teorin eller de andra får vi knappt diskutera.

   Gilla

 • Tomas Af Berentsee

  För ganska exakt hundra år sen startades det svenska rasbiologiska institutet , lett av en Professor Lundborg.Precis som Nyborg var han övertygad om att den ”nordiska rasen” var överlägsen den sydliga degenererade folktypen,man mätte skallar,näsor etc för att försöka bevisa detta faktum.Trots att man egentligen inte kom fram till någonting trodde hela etablissemanget på teorierna.Man behöver väl inte berätta vad detta slutligen ledde till när tyskarna 1942 kom på den bästa boten mot degenereringen av samhällskroppen
  Med tanke på människans korta minne,så är det ju i sig glädjande att det tog ca hundra år innan Professorerna kom på samma tanke om rasmässig överlägsenhet,frågan är ju nu bara hur många dom får med sig på tåget den här gången?

  Gilla

  • Pettersson

   Ja, det kan man undra. 1942 var det många islamister som stödde Hitler, som tur för oss fick de inte med sig tillräckligt många men de gör säkert nya försök. Tomas du vet väl att muslimer är finare och bättre än alla andra människor?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: