Sahlin: Våldet mot SD är ett hot mot demokratin

Av Pettersson

Mona Sahlin som numera är styrelseledamot i Expo har skrivit nedanstående inlägg och mer på Newsmill.

”Det demokratiska Sverige måste tydligt och engagerat ta avstånd från, och bekämpa de idioter som tar till våld och hot mot företrädare från SD, skriver Mona Sahlin, fd partiordförande för Socialdemokraterna efter den senaste tidens attacker mot Sverigedemokrater.

Genom åren har jag blivit utsatt för så mycket hot och hat. Från Vit Maktrörelsen. Från Nationaldemokrater. Från rasister och homofober av olika slag. Från kvinnohatare. Och från Sverigedemokrater. Inte bara i dåtid utan också i allra högsta grad i nutid. Detta är givetvis ett uttryck för antidemokratiska tankar och fega och usla handlingar. Trots detta – eller snarare just på grund av detta vill jag säga följande: det är ett hot mot demokratin och ett uttryck för feghet att med våld ge sig på aktiva i SD. Inget kan någonsin motivera eller försvara att med slag och hot attackera den som inte delar de åsikter du själv står för.

Den som tror att den gör demokratin en tjänst genom att fysiskt angripa en meningsmotståndare skall veta att det är precis tvärt om! Demokratin försvagas och de rasistiska krafterna stärks och de kan fortsätta låtsas vara martyrer i alla debatter.”

− Pettersson säger bara att sent ska syndaren vakna!

Läs hela inlägget på Newsmill.se

2 thoughts on “Sahlin: Våldet mot SD är ett hot mot demokratin

  1. ….. fortsätta låtsas vara martyrer i alla debatter…..

    Vilken slutreplik Mona fick till. Först erkänner hon att SD-medlemmar attakeras fysiskt sen ”låtsas” SD vara martyrer. Suck!

  2. Sahlins ord köper jag inte, inte för en sekund.
    Visst har hon drabbats av det politiska våldet, inget tu tal om det. Hon tillhör också de som hetsat värst mot SD och måste därför ses som en av inspirationskällorna till extremvänsterns alltjämt odemokratiska metoder.
    Dessutom ömmar inte Sahlin för Sverigedemokrater, utan räds att våldet mot dem ska ge nya sympatisörer.

KommenteraAvbryt svar