Facken sviker SAAB


Av Pettersson

IF Metalls ordförande Stefan Löfven har sagt att SAAB har en lysande framtid. Samtidigt tycker Löfven att regeringen sviker och borde satsa skattebetalarnas pengar. Handen på hjärtat Löfven, IF Metall har en kassa på 6-7 miljarder varför ska skattebetalarna satsa om inte du och facket vill?

Snacket om att facket inte ska driva företag håller inte. IF Metall driver redan fastighetsbolag, konferensbolag, finansbolag och ett eget riskkapitalbolag AB Metallica. Varför då inte satsa på ett som du själv säger har en lysande framtid Stefan?

Värre ändå är att i Saabs svåraste tid hoppar IF Metallklubbens ordförande i Trollhättan Håkan Skött och Unionens representant styrelserepresentant Anette Hellgren av Saabs styrelse.

Håkan Skött anger som skäl ”att företaget befinner sig i ett mycket allvarligt läge. Att då sitta i styrelsen och försöka fatta beslut är förenat med mycket stort ansvar”

Både Hellgren och Skött anger dessutom ”personliga skäl” det är löjliga skäl, de blev invalda i styrelsen för att representera de anställda enligt lagen om styrelserepresentation. LSA. De blev inte invalda av personliga skäl utan för att ta ansvar och de har de fått en fet ersättning för.  

Fackets representanter i styrelsen på storbolag ska hålla sig informerade om företagets ekonomi och situation i stort, de ska också med sina erfarenheter bidra till att företaget ska gå bättre.

− Pettersson tycker det är ynkligt att facket som ständigt krävt att regeringen ska ”engagera sig” och att regeringen bidragit till att sänka Saabs ”Varumärke” flyr när det drar ihop sig till lite blåsväder. Ska facket bara vara med när solen skiner och det passar, Stefan Löfven?

Att fly och komma med lika många konstruktiva förslag som Saab just nu bygger bilar hjälper inte Saab eller era medlemmar, ställ upp med några miljarder i nödlån i stället eller är det så enkelt som att fackets styrelserepresentanter suttit och lyft styrelsearvode och inte gjort de som de bör och ska göra och nu försöker fly när det luktar bränt?


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: