Mohamed Omar intervjuar Mashhour Abdel Halim, Hamasledare. Målet är en islamsk stat i Palestina


Pettersson tycker Mohamed Omars hemsida är rena guldgruvan. Tänk om svenskarna som stödjer ”Ship to Gaza” och skyller allt på Israel läste några intervjuer gjorda av islamister med islamister. Då tror jag att de omedelbart skulle kliva iland och sluta hylla dessa extremister.

Mohamed Omar inleder: Mashhour Abdel Halim är ledare för Hamas i Beirut. Jag träffar honom i lobbyn på mitt hotell. Han hade bråttom till ett annat möte så intervjun blev ganska kort. Intervjun spelades in den 15 januari 2009.

Mohamed Omar: Vad anser ni om tvåstatslösningen?

Mashhour Abdel Halim: Hela Palestina är en arabisk och islamisk nation. Israel har ingen rätt att existera som stat och vi kommer aldrig att erkänna den. Det är förbjudet enligt islam att ge bort en enda tum av Palestina till de judiska ockupanterna.

− Det tycker Pettersson räcker och borde vara nog för dem som tror det går att förhandla med fanatiska extremister. Stackars palestinier som har sådana ledare.

Läs hela intervjun HÄR.

Islam är inte, och har aldrig varit, en privatsak. Muslimer i Sverige bör ta seden dit de kommer, ja, men islam är inte en sed! Profeten Muhammed var ensam i början, men han utmanade hela samhället och kämpade ända tills han med Guds hjälp lyckades förändra status quo. Sagt av Mohamed Omar. 


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: