Bråk med två sidor

Av Stefan K

Jag som Hammarbysupporter har ibland skämts över supportrarnas beteende på och utanför matcharenorna, men ibland gör media förhastade slutsatser.

Den 12:e juni drabbade Hammarbysupportrar samman med lokala fans inför en match i Falkenberg. I media målades den sedvanliga bilden av berusade småligister upp, men stämmer den bilden?

I riksmedia pekades Hammarbysupportrarna ut som de skyldiga till bråket i centrala Falkenberg. Källa: SvD och Hallandsposten

På Bajen fans hemsida målas en annan bild upp. De supportrar som fanns på plats dagen innan matchen tillhörde inte de bråkstakar som följer med lagen som icke önskvärda svansar, utan vanliga supportrar som var ute på stan och roade sig. Plötsligt attackerades de med flaskor, knivar och knogjärn av ett lokalt gäng som tidigare vållat problem i staden. Källa: Bajen fans

Två supportrar misshandlades svårt och en av dem ligger fortfarande kvar på sjukhus med svåra skador. Källa: Bajen fans

Enligt källor ska gänget som attackerade vara av invandrad härkomst. Detta är än så länge inte bekräftat av polisen, men Black Cobra har etablerat sig i stan och det kan kanske förklara en del.

Medlemmar i Black Cobra dömda

Black Cobra vandaler inför rätta

Offrets bostad besköts

1 thoughts on “Bråk med två sidor

  1. Tror dock att Bajen-fansen inte var helt oskyldiga, likväl som jag inte tror att mina Gnaget-fans är helt oskyldiga.

    Din story är säkert sann, men då är det bättre att bara gå istället för att besvara idioternas provokationer, eller ringa polisen och skrika misshandel. Ta fram mobilen, filma så att bevis finns.

    Klart att pressen inte talar om att det var de lokala utlänningsgangstrarna som var de provocerande.

KommenteraAvbryt svar