Norska antirasister i blåsväder

Av Stefan K

Norges motsvarighet till Expo är under lupp då de misstänks ha lurat till sig miljontals kronor genom falska medlemslistor.

SOS Rasisme som organisationen heter, granskas nu av den norska polisen då man anklagas för att ha lurat den norska staten på minst 5 miljoner norska kronor. Bedrägeriet har sin bakgrund i att man mellan åren 2007-2009 påstod sig ha fler medlemmar än vad verkligt var.

Dessa pengar kräver nu den norska barn- och familjeministern att man betalar tillbaka, men redovisningen av organisationens tillgångar är knapphändig och man befarar att en stor del av de tiotals miljoner man spenderade under 2010 också kan bestå av pengar man lurat till sig.

SOS Rasisme har också fått kritik sedan organisationen togs över av personer med starkt kommunistiska sympatier och grundaren Khalid Salimi sparkats ut.

Det är väl inte troligt att vår egen antirasist-organisation Expo bluffat till sig pengar, men vid årskiftet 2009/2010 hade man tillgångar på 6,5 miljoner kronor. Nu när vår kära Mona Sahlin har ett finger med i spelet så vet man dock aldrig. Hon har väl knappast gett hederligheten ett ansikte.

Källa: Fria Tider

SOS Rasisme

Expo

Norska nyhetsspeilet granskar

KommenteraAvbryt svar