Finland hyllar Sverige


Av Pettersson

”Heja Sverige!” heter den rapport i vilken den finska tankesmedjan EVA fullkomligt tokhyllar svensk ekonomi, politik och idrott, skriver Dagens Industri.

Den åtta sidor långa rapporten höjs bland annat svensk ekonomi, politik och idrott till skyarna. Syftet var att undersöka vad Finland har att lära sig av oss, berättar Evadirektören Matti Apunen.

Förutom idrott lovordas svenskt företagande och politik. Regeringen, med statsminister Fredrik Reinfeldt och finansminister Anders Borg, får beröm för att arbeta ”som en koncern” till skillnad från i Finland där varje minister arbetar som ett eget bolag, enligt rapporten.

Att invandrare ses som en potentiell företagare och inte en ”socialutgift” är även något som rosas av de åtta experterna.

− Pettersson håller delvis med finnarna. Sverige är ett bra land men att vi ser invandrarna som potentiella företagare stämmer inte, som potentiella socialbidragstagare är nog närmare sanningen.

Som vanlig svensk utan ägare till ett assistansbolag för handikappade är det svårt att känna igen sig i framgången och att en stor del av den svenska ursprungsbefolkningen knappt törs ge sig ut efter mörkrets inbrott på grund av risken för att bli våldtagen, misshandlad eller rånad verkar inte finnarna känna till.   

 Proffice 


One response to “Finland hyllar Sverige

  • Gruvmor

    Några försöker idogt att informera, de blir regelbundet svartmålade och demoniserade precis som i Sverige. Jussi Halla-aho är säkert ett bekant namn för alla, men ofta verkar det som att folk inte ids själva läsa något som mannen skrivit (är förresten strikt logisk i alla sina skrifter). Han kom tros allt nu in i Finlands riksdag med jätte stor röstmängd. Så det finns hopp. Det finns ett forum som heter Homma (svårt att översätta!) – motsvarar på ett sätt PI, lite grand i alla fall. Diskussioner dominerar den sajten.
    – EVA hyllar Sverige, lite som att läsa Svenskt näringslivs floskler. Vet ej om det är några som verkligen sväljer deras utopistiska uttalanden.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: