Byggboom i nya Dubai

Av Stefan K

Det byggs för fullt i staden. Överallt poppar nya skyskrapor, lyxlägenheter och exklusiva shoppingcentrum upp. Nu tänker man ta upp kampen med Dubai.

På en gigantisk byggarbetsplats i staden växer nu nya och exklusiva lyxlägenheter upp, kantade av ett enormt shoppingcentrum, småbutiker, lekplatser för barn och parker. Till hösten kommer det hela att stå klart och de som tänker flytta in i områdets lägenheter får punga ut med 6 000:- kvadratmetern. Området i fråga ligger i utkanten av staden, men för nya lägenheter i de centrala delarna lär priset ligga på det dubbla.

På ett annat håll i staden står snart två 26 våningar höga tvillingskrapor klara och de ska få samma luxuösa interiör som man ser i Dubai.

Pengarna till den nya byggboomen kommer i första hand från utländskt bistånd och utflyttade medborgare som investerar i hemlandet, men också från opiumhandeln. Fastighetsmäklare i staden oroas lite för en stigande bostadsbubbla, likt den man sett i USA och Dubai, men just nu finns inga tecken på en sådan.

Staden undrar ni? Den krigs- och terrordrabbade staden Kabul i Afghanistan.

Källa: SR

KommenteraAvbryt svar