Al-Qaida är det största hotet


Av Pettersson

Interpol menar att al-Qaida fortfarande utgör det största hotet och den största säkerhetsrisken i världen. Den internationella polisorganisationen generalsekreterare Ronald Noble säger att flygplan och andra allmänna kommunikationer är mest utsatta.  

Enligt Noble’s har hoten inte minskat sedan al-Qaidas ledare Usama bin Ladin dödades i början av maj.

Noble säger att terrorister kan flytta från land till land med hjälp av stulna och försvunna resehandlingar. Han rekommenderar den internationella flygorganisationen IATA att skapa databaser där alla typer av resedokument kan registreras.

När terrorister kan röra sig mellan länder, innebär det att alla stater är i fara. Från Interpols synpunkt är det största hotet i världen dessa terrorister.

Aftenposten


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: