Flaggan är inte rasistisk


Pettersson återger en insändare från Länstidningen Östersund.

Flaggan är inte rasistisk

En elev på min skola blev tillsagd för att han bar en t-shirt med en svensk flagga på och med texten ”Absolut svensk”. Min skola håller inte skolavslutning i kyrkan längre och inte heller sjungs då svenska nationalsången. Förklaringen till detta var enligt min rektor att man inte ville blanda in religion i skolan och att skolavslutningen skulle vara för såväl muslimer som kristna.

Jag tycker det är skrämmande att det har blivit så här, inte konstigt att folk dras till rasistiska grupper eller röstar på Sverigedemokraterna när traditioner som levt i alla tider förbjuds. Det är ju nästan som om det tolkas som rasism när man talar gott om Sverige. Att man säger till en person som går runt med en svensk flagga på sin T-shirt är för mig absurt, skulle en person som gick med en turkisk flagga på sin T-shirt bemötas på samma sätt?

Vem är det som egentligen är ansvarig då? Det är inte invandrarna, många av mina kompisar är invandrare och alla är eniga om att de inte förstår varför svenskar ser ner på Sverige. Många bryr sig inte heller om att gå in i en kyrka, de behöver ju inte knäppa händerna på trosbekännelsen. Flaggan är inte rasistisk, man är rädd för att någon ska ta illa upp av någonting och de vill göra samhället så öppet för alla att man trampar ner på Sveriges traditioner och kultur. Det är dags att man slutar förbjuda traditioner och att man stolt ska kunna hissa den svenska flaggan, både invandrare och svenskar!

Sebastian

─ Pettersson håller med Sebastian när han skriver ”Det är våra politiker som står bakom att det blir så här”

Länstidningen


3 responses to “Flaggan är inte rasistisk

 • Stefan K

  Rektorn i Sebastians skola vill inte blanda in religion i skolan. Nog har jag för mig att slöjor och niqabs bär av religiösa betingelser. Innebär det att Sebastians skola är en av få i landet där tjejer med slöja lyser med sin frånvaro?

  Gilla

 • Allemand

  Den kom in, det förvånar mig.

  Gilla

 • Allemand

  Typisk PK-reaktion av rättvisetörstande som jag kommenterade, får se om den kommer in?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: