Flyktingtrauman framtida problem för äldrevården


Av Pettersson

Om 30 år kommer en stor del av de personer som kommit till Sverige som flyktingar att behöva äldreomsorg. ”Det finns inte beredskap”, säger Kenneth Johansson (C), ordförande i Socialutskottet.

Enligt Röda Korsets uppskattningar finns det runt 100 000 flyktingar i Sverige som lider av så kallad posttraumatisk stress.

Ny statistik som SCB har tagit fram till tidningen visar att större delen av de personer som kommit till Sverige från flyktingländerna Irak, Iran, Somalia, Etiopien och det som då var Jugoslavien nu är i yngre medelålder. De äldsta i gruppen är inom 30 år i behov av äldreomsorg.  

─ Pettersson har länge sagt ovanstående och att de analfabeter och fåraherdar som kommer hit kommer att gå direkt in i bidragssystemen för att aldrig komma ut. Invandringen kommer inte att bli vår räddning utan får ruin.

Kenneth Johansson (C)  ordförande i Socialutskottet borde lyssna mer på ”rasisttrollen” och mindre på Reinfeldt och Olofsson.

SvD


One response to “Flyktingtrauman framtida problem för äldrevården

  • Stefan K

    Ja, om knappt 20 år går jag i pension. Frågan är om det finns pengar kvar i välfärdskassan så att man får chansen att njuta av de sista åren i livet?

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: