Ratko Mladic, slaktaren från Srebrenica

Av Pettersson

Den krigsbrottsmisstänkte serbiske befälhavaren Ratko Mladic är gripen och en domstol har beslutat att han kan ställas inför rätta i Haag. Så nu kommer det inte att dröja länge förrän han är på plats och rättegången för folkmord, krigsförbrytelser och brott mot mänskligheten som han åtalades för redan 1995 kan inledas.

Bland annat massmorden i Srebrenica, där 8 000 muslimska män mördades och 4 års terror mot Sarajevo med 12 000 döda som resultat.

Det känner ni redan till, men det otäcka med Ratko Mladic är att han i en TV intervju påstår att han hämnas de oförrätter det serbiska folket fick utstå när de muslimska turkarna styrde landet 1459 – 1878 och det uppror serberna gjorde 1804.

Som en del av Osmanska riket (muslimer) diskriminerades den serbiska (kristna) befolkningen. De serbiska kristna bönderna diskriminerades vid konflikter med muslimer då rättsväsendet favoriserade utövare av islam. Den serbiska befolkningen hade inte rätt att lära sig läsa och skriva, äga musikinstrument eller vapen. Dessutom införde osmanerna ”blodskatt” vilket innebar att kristna bönder som var befriade från reguljär militärtjänst kunde bli tvungna att lämna sina söner som slavar, för att dessa sedan skulle bli muslimer och ingå i den osmanska armén. Blodskatten avskaffades under 1600-talet, men dock fortsatte återkommande kidnappningar av kristna barn.

1804 gjorde serberna ett av många uppror mot osmanerna med många döda som följd.

─ Pettersson undrar om det om 200 år är dags för muslimerna att hämnas Srebrenicamassakern? Jävla galningar på båda sidor.

2 thoughts on “Ratko Mladic, slaktaren från Srebrenica

  1. Jag tror faktiskt att det är dags att syna kriget mellan Serberna och bosnierna med helt nya ögon och utan skygglappar och politiskt färgade glasögon. Det är sällan bara ens fel när två bråkar. Islam har varit och är åter en aggressiv Imperialistisk kraft att räkna med i Världshistorien

KommenteraAvbryt svar