Piskning i Malaysia har blivit en epidemi

Av Pettersson från Fjärran Östern redaktionen

Piskning i Malaysia når närmast epidemiska proportioner säger Sam Zarifi, Amnesty. I varje fall vi undersökte, gick straffet att jämställa med tortyr, vilket under alla omständigheter är förbjudet”

På senare år har Malaysia ökat antalet brott som omfattas av piskning till mer än 60. Bland de brott som omfattas av lagen från 2002 är olaglig invandring och arbete utan arbetstillstånd. C:a 6000 flyktingar piskas varje år inkl. barn.

I malaysiska fängelser arbetar specialutbildade pisknings officerare med en lång käpp som sliter bitar ur offrens kroppar. Många officerare dubblar sin inkomst genom att arbeta med piskning, smärtan är offta så svår att offren förlorar medvetandet. Läkare arbetar också med att undersöka offrens lämplighet för piskning helt i strid med medicinsk etik de hjälper också till att väcka upp offer som förlorar medvetandet så straffet kan fortsätta. Malaysiska statligt anställda gör sig skyldiga till medverkan och delaktighet i tortyr och grova brott mot de mänskliga rättigheterna säger Amnesty.  

− Pettersson säger att Amnesty ska passa sig, annars kommer den barmhärtiga Allah att piska upp dem rejält och vill även påminna om att dessa medeltida sharialagar vill en del muslimer införa i Sverige.

Videon nedan är censurerad. HÄR finns en ocensurerad kort film. När ni sett den och skadorna efter tre rapp, tänk på att straff med upp till 100 rapp utdöms ibland. Den som överlever det kommer att vara handikappad för livet.  

1 thoughts on “Piskning i Malaysia har blivit en epidemi

  1. Här kan man verkligen tala om fascister, och fascistmetoder. Fascist kommer ju från ordet faces, som betyder risknippe. I min barn och ungdom fick jag höra mycket om att man skulle gå ut i skogen och skära sitt eget ris, helst av björksly. För att sedan lägga upp sig för sin bestraffning med ris av sina föräldrar eller andra förmyndare, samt andra som hade med ens uppfostran att göra som lärare, fjärdingsman och präster, för att nämna några.

KommenteraAvbryt svar