Syrianska-AIK avbruten

Av Pettersson

Den allsvenska fotbollsmatchen mellan Syrianska från Södertälje och AIK från Solna bröts för en timma sedan efter endast 20 minuters spel då säkerheten inte kunde garanteras.  Skandalscener utspelades efter att AIK:s Teteh Bangura blivit utvisad och smällare kastats mot linjedomaren Daniel Wärnmark.

Det var efter att Teteh Bangura stämplat Syrianskas målvakt Dwayne Miller och fått rött kort direkt som smällare kastades in mot en av de assisterande domarna, Daniel Wärnmark. Flera smällare fortsatte att brisera och domaren Martin Strömbergsson bröt matchen. Efter ett uppehåll på 35 minuter kom beskedet att säkerheten inte kunde garanteras och matchen stoppades.

Det troliga är nu att Syrianska tilldöms segern med 3-0, men den saken är inte klar ännu. Syrianskas manager Özcan Melkemichel har själv barn som sitter på läktaren och är orolig för säkerheten.

− Idrotten förbrödrar sa man på den tiden Pettersson spelade boll, men det var mycket, mycket länge sedan.

SvD

3 thoughts on “Syrianska-AIK avbruten

  1. Vad i helvete Allemand! Okej du ska ha heder av att du törs stå för det, det är det nog många som inte vill en sådan här dag. Varför ska dom importera C-stjärnor hit för? De är ju sällan bättre än nordiska spelare, och sen gör de ju också sådana här idiotgrejer. Men sedan är det ju AIK: s hjärndöda ”Black Army”. De bör naturligtvis inte släppas in på matcher efter det här. Själv har jag sett några derbyn mot Hammarby, men det är länge sedan nu. För redan då i slutet av 1970-talet början 1980-talet så var både AIK: s och Hammarbys supporters rätt galna, men det är inget mot nu. Senast jag såg AIK var mot ÖIS på hösten 1997 när jag var med på sonens lags första allsvenska match som sjuåring eller åtta 1997 eller 1998. Då vann i vart fall ÖIS med 2-1 efter 2 mål av det årets skyttekung tror jag, Marcus Allbäck.

KommenteraAvbryt svar