South Park berör.


Av Stefan K

Den tecknade satirserien South Park har rönt mångas intresse och tilldelats flertalet priser. Enkelheten, karaktärerna, satiren och råheten har skapat reaktioner från hela världen, men bara positiva sådana. T.o.m. personer som man gjort karikatyrer av i serien har applåderat och skrattat med när de framställts på allt annat än snälla sätt. Ända tills…

Den f.d. juden, numera islamisten Zachary Chesser.

…man i avsnitt 200 nämnde Muhammed några gånger under en dryg minut. Detta upprörde den muslimska världen och på webbsidan revolutionmuslim.com framfördes dödshot mot seriens bägge skapare, Matt Stone och Trey Parker. En av de personer som efter dödshoten stått åtalad, är de amerikanske konvertiten Zachary Chesser.

Nu har en domstol i Virginia dömt Chesser (alias Abu Talhah al-Amrikee) till 25 års fängelse, inte bara för dödshoten, utan också för ett nära samarbete med den somaliska terrorgruppen al-Shabaab.

Vita, svarta, gula, européer, asiater, afrikaner, amerikaner, politiker, musiker, skådespelare, kändisar, män, kvinnor m.m. har alla fått utstå skämt i denna tecknade serie och inga har reagerat negativt, men som vanligt utmärker sig den muslimska gruppen på ett negativt sätt. Varför? Klarar verkligen muslimer av att ingå i de mångkulturella experiment som sköljer över den västerländska världen?

Här ser du den korta filmsnutt som orsakade rabalder bland Muhammeds lärljungar och fick svensk TV att hoppa över avsnitt 200.


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: