Carlsson: Palme bakom "Borgs" succémodell


Av Pettersson

Finansminister Anders Borg solar sig i glansen av Olof Palmes framgångsrika modell, säger före detta statsminister Ingvar Carlsson till Dagens Industri. Ingvar Carlsson tycker att hans nära vän och före detta medarbetare har fått oförtjänt mycket kritik för sin ekonomiska politik. 1970-talet blev ett dåligt årtionde. Men jag tycker att det är helt fel att säga att Palmes ekonomiska politik misslyckades. Han var den första statsminister som fick känna av efterkrigstidens svenska baksmälla”, säger Ingvar Carlsson.

Carlsson tycker att man, för att ge en mer rättvis bild av Palme, också bör fokusera på tiden innan Palme blev statsminister. 

”Sverige hade exempellösa framgångar under flera decennier. Tillsammans med Tage Erlander och Gunnar Sträng var det Palme som skapade den modell som nu alla speglar sig i, nu senaste den borgerliga regeringen i Davos”, säger Ingvar Carlsson i intervjun.

 − Pettersson undrar om Carlsson blivit senil, det är inte tack vare Palme det går skapligt nu utan trots Palme.

Bilden nedan visar Ingvar Carlsson till vänster och det är inte fruns hand han kramar utan Zimbabwes president Robert Mugabe som hyllats och hjälpts av socialdemokraterna.

Dagens PS


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: