Denna pinsamma kanal.


Av Stefan K

TV4:s ”journalist” och ”reporter” Lena Sundström lyckas ständigt med konststycket att framföra pinsamma reportage. Jag vet inte vad hennes agenda är, men kanske den bygger på hennes egen uppväxt som flyktingbarn från Sydkorea? TV4 har gått i bräschen när det gäller kampen mot rasism och främlingsfientlighet, men betänk då att deras definition av rasism och främlingsfientlighet bottnar i allt negativt som sägs om och drabbar personer med utländsk bakgrund, även när myndigheter följer svenska lagar och personer drabbas av de vardagsbrott som blir allt vanligare i Sverige. Givetvis existerar ingen rasism från de invandrade grupperna enligt TV4:s devis.

Nu har TV4 och dess skjutjärnsjournalist Lena Sundström funnit en ny grupp att ta under sina politiskt korrekta vingar, nämligen romerna. Efter detta reportage som enbart syftar till att framkalla moderskänslor och reaktioner mot svensk flyktingpolitik vill man bara kräkas och skaka på huvudet. Inte åt svenska lagar, utan mot Lena Sundström.

Romer sägs ha behandlats illa i decennier. Det stämmer säkert i flera fall, men har gruppen romer själv inget ansvar i detta?
På Balkan sägs situationen vara värre än här i Sverige. Närmare 6 000 romer bara från Serbien sökte asyl i Sverige under förra året och alla åberopade fattigdom och utanförskap, länk SR.
Då ställer sig frågan som Lena Sundström och andra bör besvara. Är detta Sverige och svenska skattebetalares fel eller är det serbiska myndigheter och landets egna skattebetalare som bär ansvar? Vill Sundström och TV4 ägna sig åt påtryckningar, så är det väl i första hand Serbien och andra Balkanländer som ska ligga i fokus, inte Sverige och svenska medborgare.

Vi kan inte agera socialbyrå och skattkista åt världens alla nödställda. När Lena Sundström och hennes gelikar inser det, kanske orden ansvarsfull flyktingpolitik återigen kan tas upp på agendan.


2 responses to “Denna pinsamma kanal.

  • ollirein

    Men vad bra då. Då kan hon ju se till så att rika Sydkorea med en befolkning som kan försörja dagdrömmare,och som är närmare 10 ggr fler än dom som får stå för försörjningen här. Kanske skulle Lena Sundström kunna tala med sin landsman Ban-Ki Moon i hans egenskap som FN: s högsta ledare, om att Sydkorea kan ta detta lilla problem istället för Serbien.

    Gilla

  • Allemand

    Hon är naturligtvis solidarisk med Syd-Korea och inte det land som fött upp henne.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: