Kamelskötaren Ali


Pettersson har många gånger sagt att det inte finns några jobb för fåraherdar och analfabeter i Sverige, det verkar fortfarande stämma men nu har i varje fall Ali från Somalia fått jobb.

Expressen rapporterar om Ali Abdullahi Hassan, 40, som när han kom till Sverige blev intervjuad av migrationsverket.

– Vad kan du?

– Sköta kameler. Vi hade 170 kameler, 4 000 får, 430 getter och 13 hästar hemma i Somalia, svarade Ali.

– Aj, aj – då måste du omskola dig. I Sverige finns inget jobb för en kamelskötare, ja det blev den vanliga visan, ingen utbildning, inga kunskaper i svenska, praktikplats efter praktikplats tills, ja se den lyckliga sagan från Expressen i stället…men misstänksamme Pettersson undrar vem som sköter de 170 kamelerna och 4000 fåren i Somalia nu…


2 responses to “Kamelskötaren Ali

 • Stefan K

  Djuren har han sålt för att kunna betala flyktingsmugglarna de 200 – 250 000:- som de kräver för att ta flyktingar till Sverige.
  Nu vet jag inte hur hans fru och 11 barn ska kunna finansiera sina resor till Sverige, men det brukar lösa sig i slutändan.

  Gilla

 • Eva-Marie

  En riktig solskenshistoria och sjöng gjorde han också.
  Undrar vad timlönen är för kamelskötare och vilket fackförbund han skriver in sig i? Kanske ligger lönen i klass med apskötarlön och då förmodligen högre än vad barnskötare får. På den tiden jag var kommunalare så gjordes jämförelsen barnskötare-apskötare (lönemässigt)

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: