Censur.


Av Stefan K

I Sverige pixlar man bilder när man inte vill visa etniciteten på en förövare.

I andra länder manipulerar man bilder av andra skäl.

När EU:s utrikespolitiska chef, brittiskan Catherine Ashton, förra helgen var på tjänsteresa till Turkiet för att träffa den iranske chefsförhandlaren Saeed Jalili och förhandla om Irans kärnkraftsprogram, hade hon enligt den brittiska tidningen The Telegraph tänkt på allt för att inte på några vis kränka den muslimska mannen, men…

…hon glömde bort en sak. När den iranska pressen visade bilder på de bägge så var den muslimska varianten av censur framme.

Nedan följer originalbilden och under den manipulerade. Kan du se på bilderna vad som fick den iranska censuren att reagera med fasa?


3 responses to “Censur.

 • Pettersson

  Det är samma jäva dubbelmoral som hotar att mörda västerlänningar för att de avbildar Muhammed när du på vilket torg som helst i aytollornas Iran kan köpa tavlor med porträtt av Muhammed, han avbildas även i skolböcker i islamska länder sedan påstår skäggen att det är förbjudet att avbilda pedofilen.

  Gilla

 • Eva-Marie

  Ständigt denna dubbelmoral. Enligt min Iranske bekant så finns det gott om ”vuxentidningar”. Vill de se hud så köper de dessa magasin i smyg, tydligen allmänt känt.De tänker på 6 hela tiden, enligt honom.

  Gilla

 • Pettersson

  Hade jag fått bestämma hade vi rakat skägget, det finns för många sådana i Iran.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: