Slopa presstödet


Av Pettersson

Presstöd är ett ekonomiskt bidrag från staten till tidningar, främst dagstidningar. Syftet med det svenska presstödet är att främja mångfald och konkurrens inom dagspressen. F.n. kostar det c:a 500 miljoner om året.

Det är dags att avskaffa presstödet, mångfalden finns på nätet och konkurrensen mellan dagstidningar existerar inte, de skriver ungefär samma saker, köpta från samma håll och de flesta som gått journalisthögskolan har fått de ”rätta” åsikterna inslagna under pannbenet för annars blir det inga jobb på tidningsredaktionerna runt om i landet.

Systemet infördes i början på 1970-talet som ett partistöd till främst socialdemokratiska tidningar som inte klarade konkurrensens. Nu får Svenska Dagbladets norska ägare miljoner i stöd och i Norrbotten är det samma ägare till båda lokaltidningarna som får miljoner och vad detta gör för att öka mångfalden begriper inte jag.  

Runt världen finns det nu över 2 miljarder Internetanvändare och i Sverige har majoriteten tillgång till nätet. Det garanterar mer mångfald än vad någonsin presstödet gjort så något statligt presstöd som garanterar mångfalden behövs inte.

− Pettersson tycker att de 500 miljonerna i stället kan användas till att förbättra nätets kvalité och hastighet på landsorten.  


One response to “Slopa presstödet

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: