Skaplig pension


Av Pettersson

Lars Heikensten har varit anställd på den europeiska revisionsrätten sedan 2006. I vår avgår han för att efterträda Michael Sohlman som vd för Nobelstiftelsen.

Som ledamot på EU-institutionen hade Lars Heikensten en nettolön (efter skatt) på 162 000 kronor i månaden, skriver Dagens Industri (DI).

I tre år ger EU honom en övergångsersättning på 90 000 kronor i månaden efter skatt. Därefter har han rätt till en nettopension på 35 550 kronor, resten av livet, som kan tas ut från 65 års ålder.

EU:s ersättningar motsvarar en svensk pension på 26 miljoner kronor före skatt, skriver DI.

Ersättningarna till EU-tjänstemän är i allmänhet höga, och i vissa fall mycket höga. Jag tycker dock inte att svenskar ska acceptera lägre löner än andra för samma arbete, säger Lars Heikensten till DI.

− Pettersson håller med Heikensten, vem fan skulle tacka nej till sådana pengar och att diskutera lägre ersättningar för alla inom EU är säkert inte aktuellt och med 162 000 kr i skattefri månadslön finns knappast några marginaler att betala en egen pensionsförsäkring.

Källa: E24

Glad pensionär efter 5 års slit i EU


One response to “Skaplig pension

  • ollirein

    162 000 skattefritt i månaden blir 10 miljoner på fem år. Det är väl sossen väl värd och nu slipper han ju skämmas i sällskap med andra sossar som Göran Persson och hans fru Anitra Steen och Björn Rosenberg, för att bara nämna några snikna sossar.
    En del svin är mer jämlika än andra. (George Orwell Djurfarmen)

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: