Sverige i framtiden?


Av Stefan K

Kanske man borde byta ut frågetecknet till ett utropstecken i stället, för visst lär vi få se detta i Sverige inom en framtid.

Jag har sett det i Tunisien, så det är ingen engångsföreteelse. Vi ska kanske vara glada om vi slipper se poliser, brandmän och ambulanspersonal under utryckning i samma situation.


23 responses to “Sverige i framtiden?

 • Stefan K

  Balanserade och balanserade Niklas. Anser du att gammelmedias ständiga snyftreportage om utsatta muslimer är balanserade? Anser du det är balanserande när gammelmedia sitter i tv-soffor och utelämnar muslimernas trakasserier mot Malmös judiska befolkning?
  Filmsnutten i denna artikel är hämtad från verkligheten och ingen amerikansk filmkomedi. Varför visas såna snuttar på olika bloggar? Jo, därför att gammelmedia envist vägrar visa baksidorna av olika kulturer, förutom den västerländska förstås.

  Till sist rekommenderar jag dig åter att se de dokumentärer jag hänvisade till i en annan kommentar:

  Den brittiska ”Undercover Mosque” http://petterssons.bloggsida.se/diverse/bakom-stangda-vaggar Visades Axess TV för några veckor sedan.

  Den norska ”Det muslimska brödraskapet” http://petterssons.bloggsida.se/politik/islam-kritik-och-feg-tv Visades i norsk Tv

  Den svenska ”Slaget om muslimerna” http://www.youtube.com/watch?v=s4bYZCb7y0g Visades i SVT2 för ett år sedan

  Se på dessa Niklas och även du förstår varför debatten om Islam förs.

  Gilla

 • Eva-Marie

  Anne Johansson, du borde nog vara lite orolig se dig omkring. Kvinnokampen är inte över, den fortsätter och fortsätter.Vi vill väl inte med tystnad låta vissa vrida klockan tillbaka åt oss!?

  Gilla

 • Pettersson

  Islam bör bekämpas framförallt för muslimernas skull. Det finns inte ett enda av världens 57 islamska länder som fungerar bra. Enligt FN är de 22 arabländerna världens värsta när det gäller förtryck, brist på mänskliga rättigheter, förtryck av kvinnor, barn, minoriteter och oliktänkande, förföljelse av homosexuella osv. Eftersom islam enligt de troende är perfekt så förekommer heller minimalt med utveckling, bristen på forskare är enorm, bara en bråkdel av världens böcker skrivs där, inga patent tas osv. Islam hör inte hemma i en modern värld, lika lite som kristna eller judiska fundamentalister gör det.

  Gilla

 • Eva-Marie

  Anne Johansson, det hade varit intressant om du försökt att finna ord och berätta lite om dina ståndpunkter i dessa för många viktiga frågor om hur vi har det i Sverige och hur vi vill ha det i framtiden för våra barn och barnbarn.Kan tyckas vara svåra frågor men ack så viktiga för många.

  Gilla

 • Niklas Säfström

  Mycket att bemöta nu.

  Stefak K: Du ber mig att söka på islam + extremism för att jag verkligen skall få se ”islams rätta ansikte”. När man slänger in sökordet ”extremism” så får man knappast fram neutrala och balanserade träffar. Detta är det grundläggande problemet med era åsikter. De flesta av de videoklipp som visas av skribenterna på denna blogg är knappast balanserade. Ni söker hela tiden efter material som stödjer er tes, snarare än att låta fakta styra tesen.

  Tommy: Oavsett vad man tycker om Islam så är det knappast konstruktivt att säga att man ska ”bekämpa den”. Vad du pratar om är att människor skall sudda ut sin kulturella identitet, Det går inte! Sådana meningar skapar bara större motsättningar mellan grupper.

  Gilla

 • Huvudveck

  Skall gensat ändra i min kommentar. Det är kommentarerna som bitvis tenderar sjunka, inte inläggen. Ber om ursäkt

  Gilla

 • Huvudveck

  Jaha, nu har denna bitvis intressanta kommentardebatt tagit sig märkliga uttryck. Frånsett direkta felaktigfheter/missuppfattningar som Anne J delger oss, kopplingen religion och ras. så sjunker vissa av inläggens kvalitet markant.

  Att som Anne J direkt förolämpa personer som står upp för sina åsikter är bekämmande och ovärdigt. Känner du dig stolt över dina omdömmen rörande de personer som kommenterar? Van skulle kunna vara lite vitsig och undra om inte du också kommenterar men jag avstår denna markering då den troligen inte tjänar sitt syfte.

  Att som ofta sker blanda inhop religion och rasism är för mig en underlighet. Att kalla muslimer för en ras är direkt felaktigt. Vanligtvis brukar muslimer placeras in som araber. Jag tror inte att Muhammed Ali (Cassius Clay) vill bli kallad arab. Ej heller de troende som bebor världens muslimrikaste nation, Indonesien. Vidare tror jag inte att de ickemuslimer som bor i ”muslimska” länder vill bli kallade muslimer men gärna araber/amerikaner/indonesier osv.

  Religion är en tro/saga, ras är geografiskt betingat och personer är indvider. Håll isär begreppen så slipper debatten sjunka ner.

  Gilla

 • Anne Johansson

  Jag finner inga ord för att konfrontera allt som skrivs på den här bloggen. Det jag vet är att svaga,rädda och ensamma människor söker likasinnade och grupperar sig för att få en mening med livet och kanske ev. betyda något för någon. Känner man sig stark, trygg och betydelsefull ändå så har man inget behov av att stärka sin självkänsla på detta sätt. Detta gäller en del människor som har invandrat till Sverige samt de människor som har åsikter om dessa och deras religion.

  Och till Anna Andersson vill jag bara säga: Jag accepterar att du har en åsikt. Försök att utveckla ditt tänk så att Niklas kan försöka förstå dig istället för att sänka dig själv och be honom skita i dina åsikter.

  Gilla

 • Eva-Marie

  Niklas , med ditt senaste svar till mig gör du som så många andra ett stort tankefel. Du lägger skulden för kriminaliteten på andra än på de kriminella.Utanförskap är självvalt. I Sverige finns alla möjligheter att skapa sig en ärlig framtid.Det satsas mycket pengar för att få med alla om och om igen.Tyvärr finns det de ”element” som har sin identitet i den kriminella världen och de skrattar tyvärr åt ”svennar” som sliter och betalar skatt. Ge inte mig och andra skulden för andras dåliga val! Det handlar också om tolerans och den måste vara ömsesidig.Vi är toleranta men det utnyttjas och vi mjölkas av de intoleranta. Vilken verklighet lever du i Niklas eller har du skygglappar?

  Gilla

 • Stefan K

  Jag känner att jag måste bemöta Niklas kommentarer.

  Du har helt rätt i att majoriteten av världens muslimer är fredliga och aldrig skulle tänka tanken att spränga sig själva och hundratals oskyldiga i bitar.
  Tyvärr har du missat budskapet som når ut från imamer, mullor och andra religiösa högdjur. Märk väl att jag inte pratar om Al-Qaida och andra extremistjönsar, utan högt uppsatta personer i den muslimska världen. Har du missat dom, så råder jag dig att se dokumentärerna ”Undercover Mosque” och den norska ”Det muslimska brödraskapet”. Du kan dessutom gå in på Youtube och söka på islam + extremism och du kommer att få många exempel på ”Islams baksidor”. Här har du skälet till att så många oroas över ett allt större muslimskt inflytande.

  Ha också i åtanke att hela den muslimska befolkningen lyder ganska blint efter det som imamer, mullor och stormuftin häver ur sig i moskéer och tv-program. Du bör nog känna en större oro inför Islam än du verkar göra och framför allt bör svenska kvinnor och homosexuella känna en viss bävan. Läs på och du kommer att förstå varför, eller varför inte se ovan nämnda dokumentärer.

  Problemet med många muslimer i Malmö och andra städer är att de inte vill komma in i det svenska samhället. Där har du orsaken till att så många ser negativt på en stor muslimsk invandring till vårt land. Det funkar helt enkelt inte.

  Gilla

 • Niklas Säfström

  Eva-Marie: Ja, utanförskap skapar kriminalitet. Jag tror inte att många människor som känner sig accepterade och sedda av sin omgivning hänger sig ett liv i kriminalitet. En som upplever sig hatad, utanför och diskriminerad är dock mer benägen att göra det. – Ja, du har helt rätt. Den som kastar stenen är den som får stå till svars för det, men om vi tänker ett steg längre så gäller det också att se till att inte fler inte beger sig in i kriminalitet. Genom att ge en hel kultur skulden, så pekar du ut långt fler än de som faktiskt kastar stenen. Det är det som är det grundläggande problemet och det skapar de problem med kriminalitet som du beskriver.

  Gilla

 • Anna Andersson

  Vem är du Niklas Säfström att komma hit och dömma.
  Vems ärenden är det du går. Alla kan inte gilla alla och grisar som kommer hit och beter sig som de svin de är, har man rätt att tycka vad faan man vill om! Det ska inte du lilla ponken bry dig ett skit om.

  Gilla

 • Eva-Marie

  Niklas, simpel bönestund får stå för dig, så ser inte jag det.I mitt idealsamhälle är det mindre religion inte mer.Det jag skriver om gör kanske dig också rädd men överdrivet rädd är jag inte men väldigt arg är jag emellanåt.Arg på politiker som säljer ut vårt land och som inte ser till att skydda sina medborgare.Du har en övertygelse om att de problem vi har i Malmö kan härledas till det poppulära ordet UTANFÖRSKAP. Se dig omkring, tycker du verkligen att det stämmer? Kanske hävdar du också att det kan bero på TRÅNGBODDHET ett annat poppisord att ta till. Jag är av den ståndpunkten att den som har stenen i sin hand gör ett EGET val, att kasta eller att låta bli. Kanske är du en konvertit(eller politiker) då har du mycket att skyla över. Jo jag tycker att islam är problemet, ett av problemen.Nu har även de boende på Rosengård tröttnat på de kriminella, hur förklarar du det? Överdriven rädsla eller…..? så mycket kriminalitet och hat när det enda vi vill ha, Fred På Jorden.

  Gilla

 • Anne Johansson

  Tommy! Vad hände september 2010? Före den tiden hittade jag intressanta och roliga artiklar i arkivet. Visserligen spetsade på ditt eget lilla vis, men dock inte rasistiska. Jag vet att du har bekanta som har livsåskådningen Islam Du gillar dem ”trots” detta. Jag vet att du säger att det är religionen du är emot, inte människan. Men det är motsägelsefullt när du har en blogg som stöder och ger näring till de som har sanna rasistiska åsikter. Åsikter som blir till handlingar som skadar oskyldiga människor. Många gånger har vi suttit och skrattat åt boken från tidigt 1900-tal, som beskriver ”negrers dumheter”. Jag trodde att vi skrattade åt dåtidens människors (författarens)okunskap?????

  Gilla

  • Pettersson

   Svar till Anne; I september 2010 var det val så det känns inte så aktuellt med partikommentarer den närmaste tiden. Sedan anser jag att islam är farligt. Det går inte att kombinera islam i dess nuvarande form med demokrati därför måste islam bekämpas. Det är inte rasism. Bloggen bekämpar bland annat islam som motvikt till alla andra media som döljer problemen i vårt samhälle. Steg för steg flyttar islam fram sina positioner och vi backar. Könssegregerad undervisning, pojkar och flickor ska inte få umgås naturligt osv. Saudiarabien finansierar moskéer över hela världen där de sedan sprider sin fanatism. osv. små, små steg men inte en mm. i eftergifter åt det andra hållet.

   http://petterssons.bloggsida.se/politik/beklammande-broderskap

   Gilla

 • Niklas Säfström

  Eva-marie: Nej, vi behöver inte tycka lika. Jag förstår bara inte varför en simpel böneritual kan vara så hemsk för dig och med bakgrund av dina blogginlägg så står jag fast vid att jag anser att du (och de flesta andra) som skriver på denna blogg lider av en fullkomligt överdriven rädsla för islam. Det finns uppskattningsvis ca 1,5 miljarder muslimer i världen varpå den absoluta majoriteten är fredliga och vill andra människor väl. Det är inte islam som är problemet! Jag är övertygad om att de problem som du upplever i Malmö är problem som härstammar från svårigheter att komma in i det svenska samhället. Mycket av svårigheterna ligger enligt mig på att de inte känner sig välkomna till sitt nya hemland. Av det resonemanget följer rimligtvis ännu fler problem och större splittring mellan muslimer (eller andra som antas vara muslimer) och de övriga i samhället, om man pekar ut muslimerna som den enda anledningen till problemen.

  Gilla

 • Eva-Marie

  Till Niklas det jag skrev precis.

  Gilla

 • Eva-Marie

  Håller med dig där om fördomar de fördummar inte bra. Att ha åsikter och leva i verkligheten en helt annan sak eller hur? Fast din och min verklighet behöver inte vara densamma och tycka lika behöver vi inte heller.

  Gilla

 • Eva-Marie

  Ja du Niklas dessa stämplar kanske inte alltid så trevligt, bry dig inte så mycket om det du är kanske en riktig stjärngosse 😉

  Gilla

 • Niklas Säfström

  Eva-marie: Islamofobi är inte en sjukdom. Det betyder att man har en överdriven rädsla, fientlighet mot, eller att man har fördomar mot islam.

  Gilla

 • Eva-Marie

  Hm Niklas hängde du just på mig en islamofobskylt? Är du läkare eller endats en av alla som inte inser den tråkiga utvecklingen vårt sekulära Sverige går till mötes.
  Gubben på bilen kan ta sin bönestund i hemmets lugna vrå. Jag vill ha mindre religion i samhället , inte mer.
  Vem är mest sjuk , du eller jag? Låt en läkare avgöra.

  Gilla

 • Niklas Säfström

  Eva-Marie: Snacka om islamofobi!

  Gilla

 • Eva-Marie

  Detta vill jag INTE se på min gata!!!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: