En yrkeskår i kris.


Av Stefan K

Den nya yrkesarmén i Sverige saknar personal utropar Försvarsmakten. Vid årsskiftet saknades runt 3 000 personer i det nya insatsförsvaret. Målet är att man fram till år 2014 ska ha rekryterat 16 000 soldater, men ÖB:n Sverker Göransson bekräftar att den planen inte kommer att hålla. Vi kunde under förra veckan läsa om hur Arbetsförmedlingen ska hjälpa till att hitta lämplig personal. Att regeringens nya underlättnader för arbetskraftsinvandring inte är aktuellt i detta fall får vi väl utgå ifrån? Eller….?


2 responses to “En yrkeskår i kris.

 • Olli Rein

  Somalier är ju ett krigarfolk! Ut i bosättningarna och rekrytera! Allah och hans pedofil Muhammed behöver dig! Det får bli vårt svar på USA: s uncle Sam

  Gilla

 • Pettersson

  De ensamstående ”barnen” är väl lämpliga till detta.

  De är i lämplig ålder 18 – 25 år, kan språket och känner till folket och naturen i de afghanska bergen. Dessutom får de då chansen att kämpa mot de som tvingat dem på flykt och skydda sina fami…ja visst ja de var ju ensamstående.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: