De borde inte få kallas journalister


Av Pettersson

Det fanns en tid då journalisterna i våra olika medier i varje fall försökte leva upp till samhällets krav på korrekt och allsidig nyhetsförmedling.

Det var länge sedan, nu är våra medier är fulla av journalister med bakgrund i 68-vänsterns, den rörelse som har 1968 som symbol och växte fram under 1970-talet och som trodde att de stod på de svagas sida. Till skillnad från vänsterrörelsen i början på 1900-talet som mest bestod av arbetare så bestod 68-vänstern av intellektuella.

Många av dessa intellektuella hamnade på journalisthögskolan och så småningom högt upp i olika redaktioner, dessa vänsterromantiska åsikter följs upp av yngre förmågor, sugna på att få fast jobb, nya journalister som fått inpräntat i sina gener att deras uppdrag inte är att bedriva korrekt och allsidig nyhetsförmedling utan att få lyssnarna, tittarna och läsarna att tycka rätt i rätt frågor.

De får lära sig att ”felaktiga åsikter” ska gallras bort, personer med felaktiga åsikter ska kritiseras och de rätta lyftas fram. Jämför exempelvis hur invandringskritiska bombas med kritiska frågor och slagord som islamofob, rasism osv. medan några riktigt kritiska frågor om islam sällan ställs till imamer.  

─ Pettersson inser att bakom journalisterna skitsnack om ”yttrandefrihet” ligger starka krafter som anser sig veta bäst och vill lära mindre vetande hur samhället ska se ut i framtiden. Det är dock ett stort fel med dessa personer. De borde inte få kalla sig journalister.

Hade Herbert Tingsten levt skulle han ha läxat upp dagens ”journalister” rejält för deras sätt att hantera det ”fria ordet”


2 responses to “De borde inte få kallas journalister

 • Stefan K

  Tv4 visade upp en ganska komisk och omedveten sida i morse. I studion satt Sverigehataren Lena Sundström, integrationsminister Erik Ullenhag och en muslimsk kvinna i slöja och diskuterade den hemska händelsen i Tomelilla, där en kvinna fick snöbollar och glåpord kastade efter sig. Nej, man nämnde inte något fall där svenska kvinnor får glåpord och stenar kastade efter sig. Man pratade också om det hårda tonläge som uppstått efter SD:s inträde i riksdagen och nämnde att det idag används ord som ”muslimhona” och ”negerhona”. Nej, man nämnde inte ordet ”svennehora” som använts i flera år.
  Nu kommer det roliga. Under inslaget rullade olika nyhetsbulletiner fram i nederkant av tv:n. Bl.a. kunde man läsa detta: ”Poliser i Malmö utsattes för stenkastning och raketbeskjutning”. Nej, man nämnde inte det heller.
  Däremot pratade Ullenhag om att vi i Sverige inte får gå samma väg som i övriga Europa, utan att vi måste lära oss mer om Islam. Är det inte det som är problemet? Vi vet vad Islam står för.

  Gilla

 • Eva-Marie

  Precis vad jag känner, man sitter och väntar på på frågor som aldrig ställs. Så sitter man där själv som ett frågetecken än en gång……..
  Aldrig i närheten av svar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: