Kommunism, nej tack!


Av Stefan K

Det pratas och diskuteras mycket om ismer idag. Nazismen och islamismen får dagligen sin beskärda och befogade kritik i olika medier. Nazismen dissekeras i vår gammelmedia och islamismen i de nya medierna på nätet.

…men saknas det inte en ism som borde dissekeras in på bara skinnet? Jo, visst är det så, nämligen kommunismen. Att kommunismen har en blodig historia vet vi, men att farbror Stalin mördade fler människor än Hitler får aldrig barnen i skolan lära sig. Alla elever känner till Auschwitz, men hur många känner till Gulag?

De fåtal kommunistdiktaturer som finns kvar ståtar väl knappast med några eftertraktade epitet som demokrati och åsiktsfrihet. Nu tänker jag inte skriva spaltmetrar med mina egna åsikter och tankar om kommunismen, utan nöjer mig med det faktum att vi har kommunister i vår riksdag. Att Lars Ohly & Co slutade kalla sig kommunister för några år sedan ändrar ingenting. De är ju själva pigga på att dra upp andra partiers förflutna och hävdar ibland märkliga kopplingar till olika ismer.

Expressen hade en artikel den 10:e januari som på ett bra sätt speglar verkligheten i världen. Tittar ni på världskartan överst på sidan, så upptäcker ni snart något intressant och ganska representativt. De rödmarkerade länderna är i stort sätt uteslutande muslimska och kommunistiska. Är detta fakta som diskuteras i riksdagen, i media eller bland nyckelskramlarna på Torget i Nyköping?

Nej, givetvis är det inte fallet. Däremot görs det på fria nyhetssidor och jag rekommenderar starkt att ni läser Julia Caesars dissektion av kommunismen och ser med spänning fram mot del 2.

kommunism dödar


3 responses to “Kommunism, nej tack!

 • Pettersson

  Det är OK, du finns sedan en tid på vår länklista.

  Gilla

 • Agitáre

  Du är nu länkad till min blogg. Hoppas att det är ok?
  /J

  Gilla

 • Pettersson

  Det dröjer innan kommunismen kommer att diskuteras öppet. Men den tiden kommer. Många av dagens journalister som är lite äldre var kommunister i sin ungdom, numera är många av dem högt uppsatta i våra media och dresserar även de yngre journalisterna om vad som är ”riktigt” och innan dessa gamla stötar från FNL-demonstrationerna och 68-vänstern är borta händer inget.

  Märkligt nog är det dessa vänstermänniskor som ivrigast försvarar de mest högerextrema åsikter som finns, de islamistiska.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: