Benaouda får fortsatt förtroende

Av Pettersson 

Styrelsen för Sveriges muslimska råd gav igår eftermiddag Helena Benaouda fortsatt förtroende som organisationens ordförande. Enligt vice ordförande Mustafa Kharraki föregicks beslutet av en diskussion, men något tvivel på Benaouda trovärdighet har inte framförts varken från styrelsen eller organisationens medlemmar.

Enligt Mustafa Kharraki är det journalister som diskuterat ifall Helena Benaouda, mormor till den terroristmisstänkte Munir Awads två barn, bör avgå som ordförande för Sveriges muslimska råd. Någon intern kritik mot Benaouda har aldrig förekommit, menar han.

– Varken i styrelsen eller från medlemsorganisationen har man förespråkat hennes avgång, det finns ingen anledning för oss att ifrågasätta hennes trovärdighet, säger han.

Muslimska rådets styrelse består av nio personer, däribland Helena Benaouda (ordförande), Moustafa Kharraki (vice ordförande), Mostafa Sektic (förbundssekreterare), Khemais Bassoumi (kassör), och Mehmet Kaplan* (presstalesman). Mehmet Kaplan är även riksdagsman för Miljöpartiet.

– Vi ansåg att hon inte har gjort någonting, även om det råkar vara en person i hennes närhet, hennes dotters man, säger Mustafa Kharraki.

– Personligen tycker jag det är orättvist om man skulle skylla på en person för något någon annan har gjort. Dessutom har hon den senaste tiden inte haft kontakt med den här mannen. Efter gripandet av Munir Awad i Danmark gick Helena Benaouda under jorden. I en intervju med DN säger hon att hon bor hos vänner för att medierna inte ska kunna spåra hennes dotter. Att rådets ordförande gjorde sig oanträffbar i samband med händelsen är inte heller det något som kritiserats inom organisationen, enligt Mustafa Kharraki.

− Den här är fin ”dessutom har hon inte den senaste tiden haft någon kontakt med den här mannen” Tacka fan för det när svärsonen sitter inlåst i Danmark misstänkt för terrorism.

 Källa: SVD

5 thoughts on “Benaouda får fortsatt förtroende

  1. Skatan skriver du Allemand om finnkärringen. Ja du har helt rätt, om någonsin är en nigab ett måste för ett så avtändande fruntimmer. Hon ensam sänker ju nativiteten till hälften i Sverige, åtminstone hos oss som räknar släktband med Röde Orm.

  2. Ännu bättre är väl kommentaren i DN: ”Tack och lov har ju Safia mig som en port ut till det vanliga samhället”.
    Betyder det att mannen hade avskärmat dottern från alla kontakter med det vanliga samhället, eller vad ?? Pratar vi Sverige 2011 eller 1411.

  3. Hon får fortsatt förtroende, det säger väl allt om den organisationen. Antagligen samma skrot och korn hela bunten.En del av dem våra folkvalda, jag ryser.

KommenteraAvbryt svar