Svensk politiker och krigsförbrytare gripen


Av Pettersson

Rubriken ovan är en gissning på hur rubrikerna i tidningarna blir under dagen men det blir knappast förstasidesnyheter, det är alldeles för många ”svenskar” som härjar runt och gör reklam för vårt fina land nu.

En 42-årig bosnier och svensk medborgare bosatt i Sverige på hemväg från Egypten greps på trettondagsafton på Kastrup i Danmark, misstänkt för krigsbrott. Mannen misstänks för delaktighet i en dödsskjutning vid en gränskontroll i Balkan 1991 rapporterar danska Extrabladet.  

”Svensken” heter Mirsad Mesanovic är född 1969 och lokalpolitiker för Vänsterpartiet och nämndeman vid tingsrätten i Kristiansstad.  

Mirsad Mesanovic greps igår vid 14.40-tiden på Kastrups flygplats i Danmark efter att ha flugit från Kairo. När han blev kollad av flygplatspolisen slog datorn larm enligt Schengen-systemet (SIS). Anledningen är en slovensk arresteringsorder för krigsbrott sedan 2007, där han enligt efterlysningen är misstänkt för mord som begicks under Balkan-kriget den 2 juli 1991 då en passagare i en bil sköts till döds vid en gränsstation.

Nu sitter han anhållen i 10 dagar och Slovenien kan nu begära honom utlämnad. Han nekar och vägrar bli utlämnad. Bakgrunden till gripandet är en slovensk journalist som intervjuat honom i Sverige och artikeln publicerades i slovensk media. Dess polis blev intresserad och ville ha tag på honom.

 Enligt polisen Hans Ölvebro som utreder krigsbrott gömmer sig minst 1000 misstänkta krigsförbrytare i Sverige.


7 responses to “Svensk politiker och krigsförbrytare gripen

 • Flintis

  @eva-marie:- det är vi överens om, massa härliga dialekter, men det är ingen Svensk dialekt dem prata i Skåne.

  Gilla

 • Eva-Marie

  Du Flintis , nu tycker jag att foderluckan glappar och att det kommer ud en massa mög. Men smagen är som rö… klöven. Jag tycker vi har en massa härliga dialekter i vårt avlånga land.LÄNGE LEVE DIALEKTERNA!

  Gilla

 • Flintis

  Jag har varit söder om Skövde och har altid undrade varför folket som bor där ner i Skåne har inte lärt sig prata Svenska iställer för den bedrövligt Dansk dialekt

  Gilla

 • Eva-Marie

  sambon skulle det stå, vad är smabon? kanske ett danskt ord?

  Gilla

 • Eva-Marie

  Pettersson GRRRRRRRRR. Fattar vad du menar smabon har ju många gånger ”skojat ” och kallat mig för reservdansk och halvdansk. 😉

  Gilla

 • Pettersson

  Är ”Skåningar” svenska eller????

  Gilla

 • Eva-Marie

  När man inte trodde att det kunde bli värre så kan man idag läsa sydsvenskans rubrik. 42- årig SkÅNING gripen. Mina nerver mina nerver…..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: