Saudiska skolböcker sprider judehat och terrorism


Av Pettersson

En artikel av Mats Tunehag, ledarskribent på Världen idag.

Ett stort hinder till fred och samförstånd i Mellanöstern återfinns i saudiska skolböcker och Obama är sannerligen ingen stark ledare med moralisk resning som tar itu med avgörande problem som göder hat och terrorism.

Under tolv års skolgång får saudiska barn läsa och lära följande: judar och kristna är fiender och bör dödas. Men dessa skolböcker är inte begränsade till Saudiarabien. Med sina oljerikedomar är man islamvärldens största exportör av islamsk utbildning och skolböcker, till länder som Pakistan och Sverige. Samma undervisning: Judar, kristna och de som lämnar islam bör dödas. Detta är jihad ord som blir jihad i praktik. Ord bidrar till att skapa jihadister, terrorister.

Det borde inte förvåna någon att alla 11:e september terrorister var saudiaraber. Osama bin Laden fick utbildning i Saudiarabien. Under president Bush tid kom krav på att saudiska skolböcker skulle revideras. Det lovade man att göra. Nya icke-hatiska böcker skulle vara klara 2008. Idag 2010/11 används fortfarande samma skolböcker med samma hat- och mordbudskap.

Den 29 juni 2010 tog Obama med stora hedersbetygelser emot den saudiska kungen Abdullah i Vita huset. Obama hyllade den saudiska diktatorn för hans ”visdom och insikter” och talade även väl om hans utbildningssatsningar. Men Obama sa ingenting om de terrorskapande skolböckerna. Utrikesminister Clinton har också lovsjungit den saudiske diktatorn ”för hans utsträckta hand till människor med annan tro”, och för att han förespråkar ”tolerans och ömsesidig respekt”.

Obama är ovillig att konfrontera den saudiske diktatorns om islamistiska skolböcker. Men det ligger delvis i linje med Obamas strutsmentalitet. Man måste diagnosticera och verbalisera problem för att kunna ta itu med dem. Men Obama har gett direktiv till hela sin administration att ord som islam, islamism och muslim inte får förekomma i samband med terrorism, terrordåd och terrorister.

Ett stort hinder till fred och samförstånd i Mellanöstern återfinns i saudiska skolböcker. Och Obama är sannerligen ingen stark ledare med moralisk resning som tar itu med avgörande problem som göder judehat och terrorism

Mats Tunehag 

─ Pettersson undrar hur fan regeringen kan tillåta dessa mördare och pedofiler verka, finansiera och bygga moskéer i vårt land och genom dem sprida sitt fanatiska budskap.


One response to “Saudiska skolböcker sprider judehat och terrorism

  • Stefan K

    Med pengar kan man köpa allt och det bevisar saudierna. Våra politiker är så kära i sin makt att de struntar i konsekvenserna.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: