Hatets religion.


Av Stefan K

Jag är inte religiös, har aldrig varit och kommer aldrig att bli. Att tro på sagan om en gammal man som skapade hela universum på sex dygn, får mig att fundera över den psykiska hälsan hos dessa personer. Förlåt mig ni troende som läser detta, men mig lurar ni inte mer era ord. Själv fascinerades jag som ung av den fornnordiska gudasagan och inbillar mig fortfarande att den skulle göra sig lika bra på film som Sagan om Ringen-trilogin, om manuset hamnade i rätt händer. Aldrig, inte ens som liten, inbillade jag mig att Oden, Tor, Loke och de andra figurerna existerade.

Nu tänker jag inte nedvärdera de människor som är troende. De har säkert sina skäl, precis som jag har mina. Tyvärr ligger religionen bakom mycket elände, både i nutid och genom historien. Detta får inte glömmas.

Det finns 23 stora trosuppfattningar där Kristendomen är störst, följt av Islam. Islam är värt ett eget kapitel och inte minst dess mest radikala utövare. I hur många religioner kan de största religiösa ledarna sitta och uppmana sina undersåtar att döda i religionens namn? I hur många religioner anses det vara OK att döda människor som anses kränka dess profet och Gud? Hur många världsreligioner har som uppgift att ta över hela världen, gärna med våld?

Nu finns denna religion i Sverige. 1930 genomfördes den sista folkräkningen där invånarna var tvungna att uppge sin religionstillhörighet. Då uppgavs det att 15 muslimer bodde i landet. Vad som sedan hänt vet vi.

Jag säger det rätt ut. Jag avskyr Islam och dess mest rabiata utövare. Inga andra religioner och troende människor har jag ett sådant agg mot och detta beror uteslutande på den inställning till omvärlden, andra religioner och världsuppfattning som förespråkas i moskéer och i TV-studios.

Jag tänker inte dra upp självmordsbombaren i Stockholm, hoten mot Lars Vilks, nysvenska terrorister som skämmer ut Sverige utomlands, de muslimska kraven på att vi etniska svenskar ska anpassa oss etc. Jag vill däremot ge två exempel där höga muslimska ledare ger ett smakprov på det som förmedlas till omvärlden.

I dokumentären ”Undercover Mosque” sitter en stormufti i Saudi-Arabien och svarar på frågor från muslimer. Svaren han ger går bl.a. ut på att slå kvinnor och barn, att det inte är fel att gifta sig med 10-åriga flickor, att döda judar och otrogna, samt att homosexuella är lägre stående varelser än hundar.

I går kunde vi läsa om en kurdisk poet i Värmland som mordhotats av en mulla i Irak. Orsaken var att han skrivit en dikt om den muslimska kvinnans ställning i det muslimska samhället.

Jag bokstavligen spyr på det muslimska samhällets inställning och kan inte för en minut ta till mig de hyllningskörer som svenska politiker och journalister stämmer upp i. Tänk om ärkebiskopen i Svenska kyrkan och någon representant av det svenska prästerskapet hade uttalat ovan nämnda ord? Jag har själv använt en del hårda ord i artikeln och här kommer ett till:

Sverige vore ett bättre land utan Islam och muslimska fundamentalister.

En mulla i sina bästa år.


3 responses to “Hatets religion.

 • Eva-Marie

  Det konstiga är att man upplever religion så olika.Att man som barn gick i söndagsskola och sedan ha kristendomslektioner i lågstadiet.De flesta lyssnade på dravlet som sagor det var, medan andra svalde med hull och hår.Man lyssnade till Ali Baba och de 40 gumparna,den barmhärtige samarinen och sjöng Tryggarejkan. Man fattade noll.
  Tack för ett bra inlägg, instämmer med dig.

  Gilla

 • Stefan K

  Så sant allemand.
  I Borlänge tänker man bygga en ny moské och detta vill SD folkomrösta mot http://www.dt.se/nyheter/borlange/article852378.ece
  Jag skrev en kommentar som lyder så här:
  ”Samla hela kommunstyrelsen och se Undercover Mosque på storbilds-tv. Den som inte drar åt bromsen är blind, döv och dum”.
  Efter 10 minuter var den bortplockad. Det är fler tidningar än SN som censurerar.

  Gilla

 • allemand

  Hela gänget av religiösa är som du skriver samma skrot och korn. Skillnaden är att en del kan behärska sig, andra inte.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: