Extremistdebatt.


Av Stefan K

Den 14:e december begärde SD en debatt i riksdagen angående våldsbejakande islamistisk extremism. Detta gjorde man dagarna efter självmordsattentatet i Stockholm och dagen innan Säpo publicerade sin rapport om islamistisk extremism. Talmannen beviljade begäran tillsammans med partiernas gruppledare, men partierna var av naturliga skäl avoga i sin inställning. ”En sådan debatt skulle bara skapa oro, öka klyftorna och skuldbelägga alla muslimer”, hävdades främst från vänsterpartiet. Efter noga övervägande gav man till slut efter och lovade att ta debatten, men i sedvanlig svensk anda så ville/vågade man inte ta en uteslutande debatt om  den islamistiska extremismen, utan ville baka in den tillsammans med övrig extremism. Nu är datum för debatten spikad.

Onsdagen den 26:e januari kl. 09.00 sker debatten och den kommer att visas i TV.

Extremism i alla formar ska fördömas, debatteras och bekämpas. Vilken som kan anses vara mest farlig för det svenska samhället och dess medborgare har säkert alla en åsikt om.

  • 1. Den religiösa extremismen
  • x. Vänsterextremismen
  • 2. Högerextremismen

Så här beskriver Säpo den islamistiska extremismen i sitt dokument (pdf)

Så här beskriver man vänsterextremismen, länk.

Och så här högerextremismen, länk.


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: