Hycklare som gifter sig med småflickor


Aftonbladet verkar ha nyktrat till i varje fall om man ska tro dagens artikel av Peter Kadhammar.

Den 25 maj rättas en obalans till i Göteborg. Då invigs en ny moské på Hisingen. Självklart ska alla religiösa riktningar ha lokaler som motsvarar församlingarnas storlek.

Tyvärr är moskén finansierad av Saudiarabien, ett land präglat av svårslaget moraliskt hyckleri, politiskt förtryck och religiös tyranni. Den Kungliga familjen lever i faraoniskt överflöd och sus och dus när dess medlemmar förlustar sig i västvärldens metropoler.

Undersåtarna däremot åläggs att följa sharia. Homosexuella straffas med spö. En kvinnas vittnesmål är värt bara hälften av en mans. Kvinnor får inte köra bil och är underställda manliga släktingars nycker och välvilja. Småflickor blir bortgifta med gubbar. En kvinna som våldtas bör akta sig för att göra anmälan. Hon kan själv dömas till fängelse.

Fackföreningar är förbjudna och demonstrationer olagliga. Det är förbjudet att kritisera kungafamiljen och liksom att kritisera islam. Den som lämnar islam för en annan religion kan straffas med döden. Dödsstraffet är flitigt nyttjat, specialiteten halshuggning.

Jämfört med Saudi är Iran styrt av utspejsade liberaler med en loj låt-gå-mentalitet. Muslimska stiftelsen i Göteborg försökte länge hitta finansiering inom Sverige. När det inte lyckades vände sig styrelsen till Saudi, som understödjer moskébyggen världen över. Den i Göteborg kostar 67 miljoner kronor.

Saudiska staten har inte ställt några villkor för betalningen. Ändå känns den olustig. Om Francos fascistiska Spanien hade bekostat en katolsk kyrka i Sverige på 1970-talet hade det blivit debatt och massiva protester. Eller om Sydafrika finansierat en reformert kyrkobyggnad.

Ahmed al-Mofty, ordförande i muslimska stiftelsen, säger att enda saudiska kravet är att moskén inte får rymma ”extremistiska eller fanatiska grupper”. Med tanke på hur Saudiarabien styrs undrar jag hur myndigheterna i Riyad definierar sådana grupper.

Att få reagerat beror nog på att ingen anständig människa vill riskera att hamna i samma fack som Sverigedemokraterna, vilka naturligtvis drivit en kampanj mot denna som andra moskéer. Så låt mig än en gång säga att en moské självklart ska byggas om den behövs. Men det är synd att saudierna tar notan.

− Pettersson tycker det är ynkligt att Saudierna som är bland de mest extremistiska av alla islamister tillåts köpa sig inflytande i vårt land. Själva tillåter de inte ens införsel av en bibel för privat bruk.

Så här är det tänk att 67 miljonersbygget ska bli.


One response to “Hycklare som gifter sig med småflickor

  • Stefan K

    Efter att ha sett dokumentären Undercover Mosque så skräms jag över Saudi-Arabiens egentliga syfte med sina finansieringar av moskéer. Ingen normalbegåvad människa kan undanhålla sig en reaktion när man hör Saudi-Arabiens högste religiösa ledare, stormuftin (motsvarighet til vår ärkebiskop) uttala sina intentioner med Islam. Jag skräms och fler borde göra det.

    ”Islam är det största hotet mot Europa sedan 2:a världskriget”,
    Jag minns vem som skrev det orden i Aftonbladet och som fick skit för det i alla pk-instanser. Jimmie Åkesson har tydligen sett nämnda dokumentär, men det har uppenbart inte övriga partiledare eller pressens samlade journalistkår.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: