Saudiarabien har fångat befjädrad israelisk spion


Av Pettersson

En gam märkt Tel Aviv-universitetet har fångats in av saudiarabiska myndigheter. Nu anklagas fågeln för spioneri. Gamen från det israeliska Tel Aviv-universitetet flög sin kos och råkade hamna över saudiskt luftrum. En missräkning. Där greps nämligen fågelfäet och misstänks för att vara spion åt den fruktade israeliska underrättelsetjänsten Mossad, rapporterade israelisk och saudisk media under tisdagen.

Kanske föga förvånande i ett land där judar per definiton anses vara gamlika.

Fågeln hittades på den saudiska landsbygden med en sändare runt benet – märkt med Tel Aviv-universitetet, skriver israeliska tidningen Ma’ariv.

Det tyder på att fågeln är en del av ett forskningsprojekt som utreder fåglarnas flyttningsvägar. Men boende och lokala reportrar misstänker snarare en ”sionistisk konspiration”, uppger Saudarabiens Al-Weeam.

På nätet uppstod genast en viral upploppsstämning med hundratals arabiskspråkiga bloggposter och forumkommentarer som anklagar ”sionisterna” för att ha tränat de här fåglarna att spionera, uppger Haaretz.

Och det vore inte första gången – som anklagelserna om djurspionage reses.

Förra månaden menade Sinairegionens guvernör i Egypten att de hajar som dödat och lemlästat turister medvetet kan ha släppts loss av israeliska agenter i syfte att sabotera landets turistnäring.

– Det som påstås om att Mossad kastat ut den dödliga hajen i havet för att slå mot turismen i Egypten är inte uteslutet. Men vi behöver tid för att få det bekräftat, säger Mohamed Abdel Fadil Shousha till The Sun.

Källa: Nyheter 24


One response to “Saudiarabien har fångat befjädrad israelisk spion

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: