Araberna, islam och världen

Det finns 22 arabiska länder. Dessa länder tillhör världens rikaste med enorma oljeresurser och inkomster från oljan, trots det har den arabiska regionen världens högsta arbetslöshet. Den ekonomiska tillväxten är så långsam att det tar 140 år att fördubbla inkomsten för invånarna mot 10 år på andra ställen på jorden.

De arabiska länderna ligger långt efter andra delar av världen när det gäller vetenskap och forskning. I regionen finns endast 371 forskare på 1 miljon invånare medan snittet i världen ligger på 979.

Både utbud, efterfrågan och spridning av vetenskap är präglad av ineffektivitet och brist på innovation. I de arabiska områdena bor c:a 5 % av världens befolkning men bara 1 % av världens böcker produceras här. När det gäller patent och uppfinningar är de arabiska länderna så gott som helt frånvarande. Det finns inte fria medier eller oberoende domstolar.

I den arabiska regionen drömmer hälften av alla unga om att emigrera. Anledningen är brist på möjligheter.

De arabiska länderna rankas sist när det gäller medborgerliga fri- och rättigheter, särskilt för kvinnor är situationen svår men även minoriteter och oliktänkande förföljs.

I alla dessa länder har islam ett avgörande inflytande och märkligt nog finns det fortfarande folk som tror på denna religion.

Allt detta enligt UNDP:s Arab Human Development.

Algeriet · Bahrain · Djibouti · Egypten · Förenade arabemiraten · Irak · Jordanien · Komorerna · Kuwait · Libanon · Libyen · Marocko · Mauretanien · Oman · Palestina · Qatar · Saudiarabien · Somalia · Sudan · Syrien · Tunisien · Jemen

Arabförbundet

22 thoughts on “Araberna, islam och världen

  1. muhib skriver..

    ”3. Att jag är kommunist? Nej jag är muslim, muslimer har redan sina lagar och sätt att leva på. Det är som att säga du måste vara både demokrat och kommunist. Däremot skulle jag jätte gärna vilja veta vad DU vet om skillnaderna mellan kommunism och demokrati?”

    Där slår han huvudet på spiken genom att säga b la ” muslimer har redan sina lagar och sätt att leva på ” dessa lagar vill de hålla sig till även om de går stick i stäv med landets lagar som de befinner sig i.

    kallas för ”integrationsproblem” av våra politiker.

  2. Hej Muhib. Det är ingen som reagerar starkt här, mer än kanske du. Här får du uttala dig som du vill och ingen har tagit bort några länkar som jag vänligt skriver.

    Sedan kan jag berätta en hemlighet för dig, lova att inte föra den vidare. Väldigt många människor skulle bli besvikna om det kom ut.

    Allah FINNS INTE och har således ingen aning om vad jag eller du gör, men säg inte det till någon och eftersom Allah inte finns så kan inte islam vara perfekt, islam och koranen är helt enkelt påhittade sagor av en gubbe som satt ensamt på ett berg och rökte hasch så han fick hallucinationer och förgrep sig på barn, en sådan ideoligi är helt enkelt skit och hör inte hemma i en modern värld. Sedan är du välkommen att debattera lite nyare inlägg, det är gott om dem som är av lite senare datum än det här inlägget.

    Muhib, kasta inte bort dit liv, kasta bort islam, det hör hemma på historiens soptipp.

  3. 1. Varför reagerar ni så starkt på en enkel fråga? Visste ni om att enligt psykologi, när man ljuger så försöker man övertyga personen man ljuger för att man talar sanning. När man inte ljuger det vill säga talar sanning så känner man inte sig tvungen att övertyga personen att man talar sanning eftersom man själv vet att man talar sanning. Reaktionen blir mycket starkare när man ljuger. Så frågan är varför reagera ni så starkt och provocerande när ni helt enkelt kunde sagt ”nej, vi tog ej bort din länk”. Allah vet om ni tog bort länken eller om jag glömde klistra in den eller om det blev teknisk fel. Ni behöver ju inte heller reagera så barnsligt.

    2. Vad försöker ni åstadkomma med all er provokation? Förväntar ni er att jag ska reagera så som de så kallade ”muslimer” på tv reagerar? Enligt islam ska man vara ödmjuk och behärska sin ilska. Man ska inte låta sig själv styras av sina luster. Man ska kontroll över sina luster. Det är vad ISLAM (inte muslimer) lär ut. Jag hoppas att ni har förstått att det är skillnad mellan ISLAM och MUSLIMER. ISLAM är felfri, MUSLIMER är bara människor. Alla vet att människor inte är perfekta och har sina brister oavsett vart man kommer ifrån eller vad man tror på.

  4. Det här är ju hur talande som helst. Vi är många som har glömt att skriva in den länk vi vill hänvisa till. Ingen har hittills beskyllt någon annan för att ha tagit bort länken, som ju endast kan göras av Pettersson på alla inlägg och av respektive skribent på dennes inlägg.
    Men så kommer en av de här muslimerna, som skyller allt tillkortakommande för muslimerna på något annat än de muslimer som har förorsakat problemen.
    Varför skyller du Muhib och alla de andra muslimerna på någon annan, när skulden är er egen. Är ni möjligtvis alla psykopater, för det är de enda som konsekvent gör som ni. Samt alla brottslingar förstås, men många av dessa är ju just psykopater.
    Den här Bloggen är känd för att man inte censurerar, och varför skulle man censurera en länk till anno dazumal, där 1700- och 1800-tals människor uttalar sig om religion ö.h. Den länken är ju till fördel för oss som håller sig inom det senaste århundradets sista halva.

    Så berätta nu varför ni muslimer alltid skyller på någon annan.

    • Muhib, vad surrar du om? Det är bara jag som kan ta bort länkar och i det fallet är jag mäktigare än Allah och jag kan försäkra dig om att ingen tagit bort någon länk eller något annat för något på den här bloggen. Det är kul att du är med i debatten, synd att Allah och Mohammed inte tillåter samma debatt i de länder där de har makten.

  5. Återigen, ni dömer Islam efter muslimerna. Anledningen till att muslimska länder är fattiga och ligger i kris är dels för att väst länder ständigt krigar där och snor deras resurser. Dels för att muslimerna inte följer ISLAM. Det är mycket dagens så kallade muslimer gör som är helt och hållet emot islam. Det jag ständigt har försökt säga är att ni inte ska döma ISLAM efter MUSLIMERNA. Vill ni kritisera islam så får ni ta och lära er något om islam istället för att ständigt iaktta dem så kallade muslimerna som media ständigt tar upp.

    Ta och LÄS vad Några av de mest erkända tänkarna och historikerna i både Väst och Öst har att säga om ISLAM, inte muslimerna utan ISLAM.

  6. Muhib
    Här behandlas hela världshistorien genom de stora händelserna, mest genom krig och erövringar, där muslimerna mestadels araberna bedrev Imperialismen i form av sitt Kalifat. Det finns inget folk som behandlat de afrikanska folken så illa och bakåtsträvande som muhammedanerna.
    Det är anledningen till att mängder av afrikanska länder idag lever i stor fattigdom. Under 1800 talets kolonialisering bröts muhammedanernas välde ned och kalifen fick flytta till Turkiet. De flesta av de afrikanska länderna började nu att åter utvecklas under Europeisk överhöghet. En tid av fred och återuppbyggnad i de länder som nåddes. I Egypten utrotades nästan den ursprungliga befolkningen helt, små rester återstår och kallas för Kopter. I Marocko och Algeriet tvingades urbefolkningen som kallas Berber upp i Atlasbergen. Så behandlades ursprungsbefolkningen i alla länder som hamnade under Islamskt herravälde.
    När man senare själva fick känna på lite av samma behandling, utvecklades den Islamska offermentaliteten. Det är den man fortfarande försöker slå in i huvudet på alla som inte kan något om ämnet historia, och det förklarar Muhibs aversion mot just det ämnet. Sanningen har nämligen aldrig intresserat muslimer.

    Världshistorien i kronologisk kortform

    http://www.kolumbus.fi/bjorn.corander/historia/kronika-varlden.htm

  7. Koncentrerad text? Du menar väl gubb babbel? Nej min far och mor är inte kusiner. ”trogna skaror, minst kusiner annars kan det vara” vad har du för källor till det? På tal om pedofileri har du koll på statistiken om hur många våldtäkter det sker i Sverige per år där unga tjejer blir våldtagna av någon i familjen eller släkten och jämfört den statistiken med resten av världen? Om inte, gör det. Då kommer du förstå vart pedofileri sker mest. ”då måste alla imamer, mullor, ayatollor och religiösa schejker först utrotas, sedan ska alla få ett västerländskt DNA inopererat i hjärnan” Med andra ord muslimer ska antigen bli ateister eller dö. Du borde skämmas över att kalla dig en fredlig person. Dessutom blir du förvånad när man kallar dig för rasist eller islamofob eller liknande. Som tur är så är du ju trots allt bara en gammal gubbe som ingen bryr sig om. Du kommer leva i din ensamhet ett par år till och sedan kommer du dö. I graven kommer du få svar på dina frågor och få det du förtjänar.

    • Muhib, jag har funderat på några bra uppfinningar som kommer från de muslimska länderna, jag vet att Pakistan gör kärnvapen och fotbollar men kommer inte på en enda produkt eller varumärke som är känt och unikt för något muslimskt land. Det skrivs ytterst få böcker där, ni har inga registrerade patent, knappast några nobelpristagare. Pyramiderna och våra siffror kom till innan profeten fanns. En del arabländer är stenrika för att de har olja men inte ens oljan har de hittat och börjat utvinna själva. Afghanistan har hur mycket malm och mineraler som helst som skulle gå att sälja men där odlar ni knark, förtrycker kvinnor och slåss i den store profetens namn.

      Allt detta elände bara för att ni lyssnar på en drogad pedofil som satt på berget Hira och hade hallucinationer för 1400 år sedan.

      http://petterssons.bloggsida.se/politik/varfor-bygger-araber-inga-flygplan

  8. Att du Muhib inte klarar av att läsa en lite mer koncentrerad text och få ut de frågor som ingår i texten, avslöjar ju stora brister i din utveckling. Hur var det nu med din far och mor, var de nära släkt med varandra som brukligt är i pedofilens trogna skaror, minst kusiner annars kan det vara. Av det får man tyvärr ointelligenta avkommor, och detta ackumuleras i hjärnsubstansen, så att man istället för att bli smartare för varje generation som sker i västvärlden, så går det tyvärr den andra vägen inom de Islamska länderna, och där har du väl den största anledningen till varför de islamska länderna går bakåt i utvecklingen.Det går att ändra på utvecklingen även i de islamska länderna, men då måste alla imamer, mullor, ayatollor och religiösa schejker först utrotas, sedan ska alla få ett västerländskt DNA inopererat i hjärnan, då kommer en process att utvecklas, så att ni äcklas av inaveln med kusiner, och istället ger er ut på långa vandringar för att hitta er prinsessa som kan föda er normala barn, utan pedofila drag eller vansinnet att ni de minst lämpade av alla har storhetsvansinnet att vilja härska över hela Världen. Det är din enda räddning. Ta den för Guds skull i Jesu namn, amen.

  9. Ollirein: Du var fane mig tråkigare än en historia lärare. Kom till saken. Artikeln handlar om att islam ligger bakom den dåliga utvecklingen i de 22 länderna. Jag tänker svara så enkelt som möjligt. Om där är någonting du inte får svar på så får du gärna fråga igen på lite mer ”modernt” sätt, inte på 60 talets sätt där du babblar upp en hel bok för att ställa en fråga.

    1. Inte för att gå in på det allt för detaljerat, knarkproblemet i Afghanistan är väl inte Islams fel? Islam förbjuder knark och alkohol. Folk som odlar, säljer eller använder knark gör det inte enligt islam de gör det för att de vill göra det (ateistiskt tänkande, man får göra vad man vill).

    2. Imperialism länderna, att det inte är ateister? Man är inte kristen, muslim, jude bara för att man kallar sig för det. Religion är ett levnadssätt. De länder lever på ett ateistiskt sätt. Du kan väl inte hävda att du är lång, när du egentligen är kort. De största imperialistiska länderna är ju Usa, Ryssland, Storbritannien och Frankrike. 3 demokratiska och 1 kommunistiskt land.

    3. Att jag är kommunist? Nej jag är muslim, muslimer har redan sina lagar och sätt att leva på. Det är som att säga du måste vara både demokrat och kommunist. Däremot skulle jag jätte gärna vilja veta vad DU vet om skillnaderna mellan kommunism och demokrati?

    4. Du menar att alla i världen kan vara rika samtidigt? Alla kan ha det lika bra som du har det? Du vet väl om att det finns ett system och gräns på hur mycket pengar som ska finnas i världen eller hur mycket pengar ett land får lov att skriva ut. För att DU ska kunna FÅ pengar så måste någon annan GE dig pengar. Det är inte om om du kan FÅ pengar utan att någon GER dig pengar. Ditt exempel med fiskar var rätt så svag.

  10. Du måste vara både muslim och kommunist Muhib, för du tar upp deras mantra att ingen kan bli rik om inte någon annan blir fattig. Det finns många sätt att bli rik på utan att någon annan blir fattig. Om vi båda fiskar med varsin båt och det hela beror på tur och skicklighet, vilket det ofta gör, så kan ju båda bli rika liksom båda kan bli fattiga. Bara för att jag får 10 fiskar behöver inte du få noll. Nollsummespel där en förlorar och en vinner allt finns i vadslagning och kortspel och i slagsmålet om välfärdsmedel, då kommunernas pengar är ganska lika
    år från år. Kom du hit för att försörjas eller för att bli en lönsam medborgare Muhib.
    Nej nu orkar jag inte mer idag, imorgon är det arbetsdag igen. Men jag har läst din förbannade Koran, men orkade inte med hela skiten, då det mesta upprepades för var tredje sida ungefär. Det om den eviga elden och det om den trädförsedda dalen med vattendraget som går igenom. Om du kommer uppåt Småland bara i Sverige, så kommer du att få se fler sådana paradis än vad som upprepas om paradiset i din ko ran.

  11. Muhib de här länderna du skriver om är ju inga ateistiska länder, det är bara totala kommunistiska länder, som Sovjetunionen och Kina, Nordkorea, Vietnam ett tag, Campuchea under Pol Pot på 1970-talet, Laos, Kuba. Så många fler var det inte och även i de här diktaturerna har det funnits religiösa inslag.Även sovjets satelitstater hade kvar hela eller delar av sin religion. USA är ett mångkulturellt land, det enda lyckade på Jorden hittills, men den största religionen består av kristna, katoliker likväl som protestanter och mängder av sekter, som den som pastorn som eldade upp sin egen Koran tillhörde. Den sekten hade några tiotals medlemmar och vad var och en gör med sin betalade egendom har ingen med att göra, såvida det inte innebär fara för någon annan, och det borde ni lättkränkta muhammedaner lära er. De konsekvenser det blev av detta, för folk som inte hade en chans att påverka pastorn i Florida USA, är något som muslimerna kommer att få betala för om de inte dömer de som utförde morden, till lagen i Afghanistans strängaste straff, även om det innebär dödsstraff.
    Sedan Frankrike är ett katolskt land, Storbrittanien räknas som protestantiskt men står någonstans mellan protestanter och katoliker i den Brittiska kyrkan. Dessa länder har gjort precis samma sak som de muslimska länderna och det är att i krig försöka lägga andra stater under sig. Det har man gjort sedan urminnes tider, och som det idag ser ut med en mycket aggressiv islamism, så kommer det inte att dröja förrän nästa storkrig väntar. Den kommer då att föras mellan Väst och nord mot delar av ost och syd. Där kommer väst att vara tekniskt överlägset och inte alltför ivrigt att utsätta sina soldater för alltför stora risker, medan Islamisterna aldrig bryr sig om sina förluster av soldater och civilbefolkning. Därför kommer det att gå minst 10 islamska döda på en västerländsk och det kommer ändå att vara väst som gör mest för att spara sina egna och även fiendens civila.Inget av detta kommer de Islamistiska hämnarna att ta hänsyn till utan döda är döda vare sig det är barn, gamla, kvinnor, sjuka eller andra. Det har Islamisterna redan visat i Ryssland framförallt, där sjukhus varit primärmål.
    Sedan vem som använder mest olja, har kanske något att göra med folkmängd och storlek på landet och hur tätbefolkat det är. Där ligger USA, Kanada, Ryssland, Kina, Brasilien, Australien, Indien och Pakistan rätt långt fram när det gäller den totala förbrukningen, men också förbrukningen per capita. I den senare kategorin kan ju glest befolkade länder som Finland, Sverige och Norge ligga långt fram, beroende på att bussar och tåg inte blir lönsamma på grund av för litet personunderlag. Där fick t.ex. min farbror som bodde långt ut på landet där bussen slutat gå för länge sedan, frågan varför han hade åkt taxi till sjukhuset och inte buss. Det var före massinvasionen av musslimer till Sverige och vi fick en del av kostnaden för sjukresor betalda genom vår statliga sjukförsäkring när vi var tvungna uppsöka sjukvården. Vet du vad min farbror svarade? Jag trodde att det skulle bli billigare att leja en taxi än en hel buss. Han fick inga fler frågor då, och ersättning senare. alltså köra en buss med mindre än 20 personer i kan aldrig bli lönsamt, därför är bilen för många på glesbygden ett måste, och det inte bara i Sverige. Enligt er musslimer så är det alltid ni som är offer, oavsett vad faan ni gör. Ni är det gnälligaste folkslag oavsett var i helvete ni kommer från, som någonsin kommit hit, och en mycket stor del av er utnyttjar allt ni kan komma på för att få gratis pengar. Era påskkärringar kommer till arbetsplatsen i nigab, endast för att försöka SNIKA ÅT SIG ett skadestånd för att de har blivit diskriminerade. Om man har det allra minsta i huvudet, så bör man ju begripa att det inte går att arbeta på särskilt många fler ställen än horhus i sådana kläder. Är det i sådana hus de har jobbat tidigare kanske?

  12. Ja och i Afghanistan är de ännu värre, de lever på att sälja världens värst beroendeframkallande gift heroinet. Det odlas Opiumvallmo på stora åkerarealer och bönder, uppköpare,morfintillverkare, herointillverkare, smålangare i Afghanistan, Iran och Pakistan lever gott på detta gift, vilket ju också är en drog, och alla droger är förbjudna enligt Islam, men där kan man tänka sig ett undantag från det Koranen säger, men inte till vansinnigheterna som tillhör ett medeltida synsätt. det är ett hyckleri i den högre skolan.
    Slutligen så sparade jag de grövsta förbrytarna när det gäller den lukrativa handeln med råopium, rökopium, morfin och heroin. I toppen på varje klan i Afghanistan sitter de verkliga vinnarna. det är klanhövdingarna och deras trogna medhjälpare. Dessa tjänar så stora pengar att de har råd att hålla sig med arméer på 10 000 man var ungefär. Det är med dessa de har hållit igång sitt inbördeskrig som har pågått sedan början av 1970-talet, och där har inga andra än Afghaner från början krigat. Först avsattes kung Muhammed Zahir Schah efter 40 års regerande av sin svåger Daud khan 1973. 1978 gick två kommunistgrupper ihop och tog makten i en blodig statskupp och förde Nur Mohammed Taraki till makten i april 1978. I september 1979 dödades denne av regimens starke man Hafizullah Amin. Hans önskan att bromsa Sovjetberoendet ledde till att landet 1979 ockuperades av sovjetiska trupper. Dessa satte sin marionett Babrah Karmal på tronen och där kämpade man under många år mot de sovjetiska ockupanterna, vars närvaro inte var godkänd av FN. Mer om detta imorgon hoppas jag, om jag kan få fram mer fakta för 1980 och 1990-tal, samt 2000 -talet. Krig har pågått sedan början av 1970-talet tills nu. Alltså i 40 år, där USA länge var Afghanernas allierade.

  13. Men kom igen, varför så mycket hat? Visst länder som Saudiarabien och Irak har väldigt mycket olja men vem är det som använder oljan? Vilket land är det som använder mest olja i hela världen? USA! Nästan alla dessa 22 länder som du har nämnt har varit offer för invasion av imperialism länder som USA, Storbritannien, Frankrike etc. Dessa ateistiska länder har ju sett till och fortfarande ser till att dessa länder inte växer och utvecklas samt snor ländernas resurser. Alla kan ju inte vara stora och starka samtidigt eller hur? Du kan endast bli rik på bekostnad av att någon annan blir fattig. Dessa imperialistiska länder har ju haft de flesta av dessa länder som kolonier och vissa är fortfarande kolonier. De har ju sina valpar som styr i kolonierna.
    Tunisien till ex. har ju varit fransk koloni hur länge som helst. Där motverkades islam och franska är mer populär i landet än arabiska. Men ändå hade dem problem?

  14. Tyvärr är de väl tvingade att tro på Allah och följa Koranen till punkt o pricka.
    Religionen ligger bakom mycket ont i världshistorien och gör så än idag.

  15. Då är det ju bra att Alla(h) flyttar hit då, så kanske de blir lite bildade människor, eller..??
    Och så mångdubblar de inkomsten genom att bara flytta till en annan världsdel, det är dubbel vinst.

    Tänkte jag lite fel nu?? 😀

KommenteraAvbryt svar