Valet 2010

Vad jag kan se är valet inte klart ännu.

Sverigedemokraterna kan göra upp med de rödgröna och då får de tillsammans en liten majoritet.  

Jag tycker Reinfeldt ska ta ett snack med SD.

Åkessons har 3 krav

  • begränsad invandring och större krav på dem som kommer hit
  • hårdare tag mot grova brottslingar
  • bättre äldrevård

Inget av dessa krav är något som totalt går emot moderaternas politik.

Det kanske blir värre med de andra borgerliga partierna, men inte värre än att det går att prata om.

 Att helt vägra prata med SD är både dumt, odemokratiskt och barnsligt.

2 thoughts on “Valet 2010

  1. Har skickat nedanstående till SN för en stund sedan. Det lär väl bli refuserat men ni kan läsa det här.
    – – – – – – –
    Karantän
    Som väljare upplever man att det här valet innehåller ovanligt mycket grävande i gamla dyngstackar. När man läser tidningarna och deras redovisningar av meritlistorna för SD och deras riksdagskandidater så kan man inte undgå att fundera över hur lång ”karantän” ett parti ska ha innan det betraktas som rumsrent.

    Gräver man tillräckligt djupt så går det nämligen att hitta illaluktande material överallt. Några exempel:
    – Gamla Bondeförbundet, numera centerpartiet, hade goda nazistkontakter och var mycket vänligt inställt till nazisterna i början av 30-talet. Där fanns också inslag av rasideologi.
    – Detsamma gäller ungdomsförbundet för Högerpartiet, numera moderaterna. Inom ramen för detta förbund organiserades kampgrupper som skulle ta hand om politiska motståndare.
    – Lars Ohlys och vänsterpartiets kontakter med gamla sovjetkommunister är väl dokumenterat av Janne Josefsson i SVT.
    – Socialdemokraternas roll i decennier av tvångssteriliseringar likaså. Vi ska heller inte glömma ”Luciabeslutet” 1989 där man ville strypa all invandring, för landet ”orkade” inte mer.

    Om detta såg vi inget i valrörelsen. Jag trodde att svensk journalistik skulle vara objektiv. I så fall borde man ju gräva lika djupt i alla högar och rapportera detta kan man tycka. Men icke.

    Eller är det så att allt blir glömt och förlåtet när en viss tid har gått?? Har vi en viss ”karantänstid” för politiska partier i Sverige?? I så fall är det ju bara för SD att köra på. När karantänstiden är ute är det gamla glömt och förlåtet och journalisterna har hittat nya dyngstackar att gräva i.
    Det ska bli spännande att se vad som händer vid nästa val.
    Stefan Hallberg
    – – – – – – –

  2. Du har naturligtvis rätt.
    Medias och riksdagspartiernas nästan pinsamma tjafs om ”rasister” i vår riksdag har fått ett löjets skimmer över sig.
    I Sverige är det som bekant tabu att säga något negativt i samma mening som orden invandrare eller flykting nämns. Detta fick exempelvis Jan Björklund erfara efter förslaget om burkaförbud i skolan.
    Därför kommer ingen att våga ta första steget, utan SD kommer även i fortsättningen att betraktas som paria.
    När det gäller SD:s tre stora huvudfrågor så borde var och en ställa sig frågan om felaktigheterna i dom.
    Vad är det för fel med att satsa mer resurser för att de äldre ska få ett värdigare slut på livet och vad är det för fel att satsa mer resurser i kampen mot brottsligheten? Kommer övriga partier att nu rösta mot dessa åtgärder när SD stödjer om? Ordet sandlådenivå har fått ett nytt ansikte.
    SD:s inställning i invandringsfrågan är alltför känslig för pk-partierna. Att SD bara vill minska invandringen till nivåer som bättre motsvarar de vi klarar och närmast kan efterlikna omvärldens, kallar man för främlingsfientligt. Vad är det som är främlingsfientligt att vilja föra en politik som kan ge alla som kommer till Sverige en chans till arbete och en lyckad integration?
    Dagens invandringspolitik är ju ett misslyckande och detta erkänner ju både media och politiker. Vi kan bevisligen inte hjälpa alla som kommer hit och som har kommit hit de senaste 20 åren. Det kan aldrig vara acceptabelt att komma till Sverige och leva på bidrag i alla år.
    I dagens eftersnack vägrar samtliga partier ta sitt ansvar över detta misslyckande och tjatar bara om detta främlingsfientliga parti som ska frysas ut med alla medel.
    Pinsamt? Javisst!

KommenteraAvbryt svar