Dum, dummare, inavel?

Beror en stor del av de senaste årtiondenas ökning av grova brott på inavel?

Det danska Polisförbundet tror i varje fall det. De anser att en kultur av destruktiv omvänd rasism, endast de egna duger, århundraden av kusingiften med hård inavel ligger bakom invandrarnas överrepresentation i brottsstatistiken.

I tidningen Dansk Politi (Dansk Polis) frågar sig danska polisen varför det främst är ökenfolk som kurder, araber och syrianer som ställer till problem.

En förklaring kan vara folken i mellanösterns långa tradition av hård inavel, menar Polisförbundet i artikeln. ”Det finns inga exakta uppgifter om hur många ättlingar till invandrare i Danmark som blivit till genom kusinäktenskap och andra äktenskap mellan närstående personer”, skriver man. Men man konstaterar ändå att inavel generellt sett leder till olika förståndshandikapp och till låg intelligens.

1994 sammanställde Harvardprofessorn Richard J. Herrnstein The Bell Curve, en berömd bok om ras och IQ som blev en internationell bästsäljare. Enligt boken är intelligens i huvudsak en ärvd egenskap, och bland de grupper som har lägst intelligens hittar vi bland annat de i Sverige så populära somalierna.

Låg IQ ger hög kriminalitet
Det danska Polisförbundet hänvisar i sin tidning till en brittisk rapport från 2007, där intelligens visat sig vara en avgörande faktor när det gäller viljan att följa lag och ordning. Lågintelligenta folk visar sig generellt sett vara mer impulsiva och ha lättare att hamna i kriminalitet, enligt förbundet.

Professor Philippe Rushton från Ontarios universitet tittat närmare på medfödda intelligensskillnader mellan olika folkslag. Enligt hans studier har östasiatiska folkslag ett medel-IQ på 106 punkter, vita 100 punkter, svarta i USA och Kanada 85 punkter och svarta i Afrika 70 punkter. Ett IQ på 70 punkter är vad som i västerländska samhällen klassas som att vara på gränsen till mentalt efterbliven, enligt professor Rushton, vars framställning visas här.

Enligt en artikel i Läkartidningen, där studien från Botkyrka refereras, skiljer sig graden av inavel från obefintlig (i till exempel de nordiska länderna) till helt dominerande i vissa andra länder på sydligare breddgrader. Utmärkande för Mellanöstern är en hög grad av inavel i de flesta befolkningsgrupper. I Pakistan rapporteras inavel förekomma i 46 procent av äktenskapen. I Libanon rapporteras 25 procent, i Jordanien i 67 procent och i Turkiet i 35 procent.

Att diskutera människors intelligens i Sverige är förbjudet så den vägen är inte framkomlig för närvarande. Etablissemangets uppfattning är att folk blir kriminella av att bo i slumliknande områden där inkomsterna är låga och bidragsberoendet högt. När de sedan kommit till den slutsatsen så placerar de fler människor i dessa områden.

─ Jag har inte lyckats hitta någon statistik från den första halvan på det förra seklet men har svårt att tänka mig att våldtäkter, rån, misshandel, mord och andra grova brott var speciellt vanliga i Sverige innan 1950 då många svenskar levde under mycket fattiga förhållanden.

1 thoughts on “Dum, dummare, inavel?

  1. Att diskutera intelligens borde vara mera accepterat eftersom olika fysiska egenskaper diskuteras mycket livligt.. t ex ölmagar, fetma mm mm 🙂

KommenteraAvbryt svar