Sossarna och procenten

Att många av topparna i Socialdemokraterna och LO gärna använder höga procent är känt sedan gammalt, men när de börjar använda dem till att räkna med går det inte så bra.

Ett exempel är när nyligen Carin Jämtin S (oppositionsborgarråd i Stockholm) påstod att arbetslösheten i Tensta-Rinkeby ökat med 17 %. Det låter fruktansvärt mycket men ni som kan räkna kan ju prova vad 6 % arbetslöshet som ökar med 17 % blir, just det, det blir till 7 %.

Så med sossarnas matematik blir en ökning av arbetslösheten med 1 % från 6 till 7 % plötsligt 17 %, tänk på det när ni lyssnar på deras sifferexercis.

Man ska inte förringa arbetslösheten, hur stora eller små siffrorna än är men 1 procent ökning mitt i en lågkonjunktur är trots allt inte en katastrof.

Carin Jämtin är förvisso ett kapitel för sig, en socialdemokrat från det gamla trötta gänget som inte har något emot att sko sig på skattebetalarnas bekostnad. Efter valet 2006 hade hon ersättningar från 3 håll samtidigt. Hon hade avgångsvederlag som f.d. minister med 97 000/månad, riksdagslön med 49 200/månad och borgarrådslön med 77 600 kr/månad. Visserligen skänkte hon en summa till Stockholmsstad men det förtar inte det faktum att hon har mer än två förtroendeuppdrag som var för sig borde vara mer än nog.

Jämtin ljuger även om annat ” De senaste fyra åren har klyftorna i Stockholm ökat i en takt som saknar motstycke”, skriver Jämtin. Sanningen är att det i hela Stockholms län är ungefär 30 000 färre som är beroende av bidrag och ersättningar än när S lämnade makten 2006.

Socialdemokraterna pratar ofta om integrationen eller snarare bristen på integration i vårt samhälle. De nämner sällan att de själva har fört en ansvarslös integrationspolitik och bär en stor del av ansvaret för dagens problem. Sossarna har för vana att stryka människor medhårs för att utnyttja olika invandrargrupper för egna syften. De litar inte på människors förmåga att ta hand om sig själva, att få vara med och bidra till sitt nya land. De ska kontrolleras, godkännas och slussas ut i samhället, likt boskap. Men först efter att LO godkänt detta. Glöm inte att Mona Sahlin när hon var integrationsminister förnekade hederskulturen.

Så den som tror att Carin Jämtin och Mona Sahlin talar sanning, när de slår sig för bröstet och vurmar för människorna ute i Rinkeby, kommer att bli besviken. Vi har sett det förr, och vi ser det igen.

Läs mer på Gulan Avci blogg.

Kommentera