”Världens största idioter är muslimer”

Rubriken ovan är naturligtvis inte skriven av mig utan av en muslim, Naser Khader är född i Syrien med en palestinsk pappa och syrisk mamma. Naser Khader har nu tröttnat på islam och överväger att helt överge den till religion förklädda ideologin.

Läs mer på Berlingske Tidene

Enligt (FN) UNDP:s Arab Human Development finns det 22 arabiska länder. Dessa länder tillhör världens rikaste med enorma oljeresurser och inkomster, trots det har den arabiska regionen världens högsta arbetslöshet. Den ekonomiska tillväxten är så långsam att det tar 140 år att fördubbla inkomsten för invånarna mot 10 år på andra ställen på jorden.

De arabiska länderna ligger långt efter andra delar av världen när det gäller vetenskap och forskning. I regionen finns endast 371 forskare på 1 miljon invånare medan snittet i världen ligger på 979.

Både utbud, efterfrågan och spridning av vetenskap är präglad av ineffektivitet och brist på innovation. I de arabiska områdena bor c:a 5 % av världens befolkning men bara 1 % av världens böcker produceras här. När det gäller patent och uppfinningar är de arabiska länderna så gott som helt frånvarande. Det finns inte fria medier eller oberoende domstolar.  

I den arabiska regionen drömmer hälften av alla unga om att emigrera. Anledningen är brist på möjligheter.

De arabiska länderna rankas sist när det gäller medborgerliga fri- och rättigheter, särskilt för kvinnor är situationen svår men även minoriteter och oliktänkande förföljs.

I dessa länder lever det ungefär 300 miljoner invånare som styrs av olika auktoritära regimer som arvsmonarkier, militärdiktaturer, religiösa styren eller sekulära nationalister, så långt UNDP.

─ I alla dessa länder har islam ett avgörande inflytande och märkligt nog finns det fortfarande folk som tror på denna religion.

Araber är inte dummare än andra människor men det är något fel när så mycket elände samlas i en del av världen. Det felet är Islam. Islam går inte att förena med demokrati och demokrati behövs för utveckling och frihet. Ledarna i arabvärlden använder islam för att hålla folket förtryckt, de använder Palestinierna som gisslan och Israel och västvärlden för att dölja sina egna problem. Med mänskligare regeringar och mindre islam i den delen av världen så kommer både vi och muslimerna att kunna leva i en bättre och tryggare värld.

Idag är det den 14 juli 2010 enligt vår gregorianska kalender.  

Enligt den islamska kalendern är det den 2 Sha’ban år 1431 ─ rena medeltiden med andra ord.

4 thoughts on “”Världens största idioter är muslimer”

  1. Det här är ett av de tidigaste inläggen på den här bloggen. Redan då hade vi genomskådat islam, och ansett den inte kompatibel med någon demokrati.
    Endast Nazismen passar ihop med islam, och det var ju där samarbete idkades under andra världskriget. Det var ett samarbete båda dessa ideologier förstod. Hitler var ju gudsförnekare och hans Nazister likaså. Det klagade inte den tidens islamister på. Samarbetet mellan Stormuftin av Jerusalem hade en religiös titel. Det hindrade inte denne att be Führern bygga upp ett utrotningsläger med ugnar i Nablus.
    http://petterssonsblogg.se/2013/01/24/stormuftin-abbas-och-fatahs-idol-2/

  2. Om man kunde förstå vad de ska vara till, så vore ju mycket vunnet. De vill mestadels bedriva affär eller köra taxibil som det verkar. Vanliga hederliga fabriksarbeten är det inte många som verkar ha någon håg för, och inte heller verkar de vilja ta något som har med jordbruk att göra. Där är det stor brist på arbetskraft har jag hört, men det är få som söker. Det med andra ord en del jobb med djur och odlingar, där man kanske skulle passa in. Jag vet inte om någon har gjort dem uppmärksamma på den här marknaden, eller om de säger som de två som sökte jobb hos min granne som är trädgårdsmästare och skulle skörda morötter förra året. Två fina arabiska pojkar i solglasögon och finkläder kom ut tittade och sa.
    Det där är inget jobb för en vit man, och så for dom hem. Det är inte lätt att få arbetskraft till trädgårdsskörd, men min granne hade tur och träffa på ett par polacker som gjorde jobbet både fort och väl.

Kommentera