Slöjbäraren Naouel: Jag känner mig fullt integrerad

ISLAM. Beslutet att förbjuda elever och vuxen personal att bära slöja i Skurups skolor fortsätter att vålla debatt. På måndagen ordnar föreningen Unga muslimer i Malmö en demonstration i Skurup för att protestera mot beslutet, som klubbades igenom strax före jul efter ett förslag från Sverigedemokraterna, till SVT

– De säger att förbudet ingår i en integrationsplan. Jag har bott här i sexton år, jobbat och lärt mig språket. Jag känner mig fullt integrerad, säger Naouel Aissaoui, lärare på Prästamosseskolan i Skurup, bördig från Tunisien och slöjbärare.

Moderata fullmäktigeledamoten Loubna Stensåker Göransson är född i Marocko och valde att rösta för slöjförbudet.

– Skolan ska stå fri från religiös indoktrinering. Det handlar om unga tjejers rätt till sin identitet, sin kropp och till att stå fria från patriarkalt förtryck, säger Stensåker Göransson.

Slöjbäraren Naouel Aissaoui understryker att ingen ska behöva bära slöja mot sin vilja. Hon är van att höra argumentet om att slöjförbudet behövs för att skydda unga flickor, men menar att det används som svepskäl.

Detta handlar om rasism och främlingsfientlighet, säger Naouel.

-Pettersson hör Naouel Aissaoui säga att tvingas hon ta av slöjan så stannar hon hemma och ändå kallar hon sig fullt integrerad.

Slöjan är en politisk symbol för islam så jag tycker att Naouel ska plocka av den eller flytta tillbaka till Tunisien. Islam är inte bara slöja, det är särskild mat och särskilda regler för det mesta.

Att äta tillsammans är bra för relationer och relationer är nödvändigt för demokrati…

Det fick mig att tänka på Lee Kuan Yew, som var Singapores förste premiärminister, han förvandlade Singapore från en djungelutpost med malariaplåga till ett välmående rikt land.

Nästan alla människor kan äta tillsammans. Kineser, svenskar, amerikaner, sydamerikaner osv. Vi äter det som bjuds, ibland med förtjusning, ibland av artighet men vi äter.

Mr Lee, som dog 91 år gammal för några år sedan berättade hur hans egen generation av politiker som arbetade med honom har integrerats väl, bland annat genom att sitta ner och äta tillsammans. Han sade : Går du på en skola med muslimska och andra elever finns det en halal och icke-halal avdelning, och även på universiteten sitter muslimerna separat för att inte komma i kontakt med något som är ”förorenat” enligt deras tro. ”Det blir en social klyfta… ” Alla går att integreras utom muslimer. 

Resultatet blir en ”slöja” över muslimerna. På frågan vad muslimer i Singapore behöver göra för att integreras, svarar han: ”Var mindre strikt med islamiska ceremonier och säg” Okej, jag äter med er. ”

-Pettersson säger Sätt er ner och ät tillsammans,

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Slöjbäraren Naouel: Jag känner mig fullt integrerad

  1. När man hör ordet frihet som argument för muslimers rättigheter, klingar det falskt. Muslimer är verkligen uppstyrda hårt av koranens krav på folket. Här finns inte utrymme för kompromisser.
    Jag har inte upptäckt tolerans mot oliktänkande och fria val för hur man får bete sig, i koranen.

  2. Det finns redan rättspraxis dvs en EU dom om att det är FÖRBJUDET för lärare att ha på sig slöja i skolan. Barn har inget eget kritiskt tänkande och är lättpåverkade och skola i europa ska vara icke konfessionell.

    Spelar INGEN roll vad hon tycker….

    Det är redan prövat och klart.

    Vi har religionsfrihet och har rätt att slippa religiös påverkanskampanjer.

  3. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    De flesta kräver respekt men vill inte visa oss värdarna respekt, genom att ta av sig slöjan. Istället byltar de på sina små slöjor eller hucklen från tidig ålder.
    Om någon inbillar sig att deras gud inte accepterar dem på grund av att de äter viss mat eller klär ut sig. Då har de inte läst sin koran och förstått att ödmjukhet är för den ende guden tillfredsställande. Glöm inte att koranen säger:”Gud är ständigt förlåtande, barmhärtig.”

  4. När jag har sett några dussin muslimska kvinnor med slöja iklädda kortärmade klänningar av normallängd, piratbyxor och linne, baddräkt, dvs.vanlig västerländsk sommarutstyrsel, då kommer jag att börja ändra uppfattning och eventuellt gå med på att det enbart handlar om ett enda kulturellt och religiöst betingat tygsjok.

  5. Om Naouel Aissaoui kan betraktas som fullt integrerad i det svenska samhället är inget som hon egenmäktigt kan bestämma själv.

    I händelse av att hon skulle bli arbetssökande och därmed avkrävas av Arbetsförmedlingen att stå till HELA arbetsmarknadens förfogande så minskar hennes möjligheter att få ett nytt jobb eftersom många arbetsgivare av olika skäl har strikta regler om klädkoder för personer anställda i sina organisationer och företag.

    Enligt klädkoderna kan det krävas att alla anställda bär organisationens / företagets uniformer. Att bära slöja och andra avvikande attribut såsom religiösa symboler tillåts inte.

    Om Naouel Aissaoui envist skulle trotsa slöjförbudet mm och därmed diskvalificera sig till jobbmöjligheter så kan hon ju definitivt inte betraktas som en fullt integrerad person i det svenska samhället.

  6. Vi hade huckle när vi mjölkade, men det stadiet är förbi i Sverige. Kanske det fortfarande är så i ditt hemland, Tunisien. Ha det i din privata sfär, men i Sverige kallas damer med hucklen påskkäring och en del barn använder hucklen vid påsken. Så du är nog inte så integrerad trots allt, när du inte lärt dig att skilja på vad barn gör vid påsk och hur de leker.

  7. Denna muslimska kvinna pratar om rasism och främlingsfientlighet. Islam är ingen ras. De finns hos araber, svarta, östasiater och konvertiter från hela världen. En hel del arabiska muslimer ser ner på svarta muslimer. Även skandinaviska konvertiter möter också på ideoolgiskt motstånd och ses inte med blida ögon av sin etnicitet. Dessa aktuella muslimska kvinnor kan inte sin historia. För ca 40 år sedan bar knappast en enda muslimsk kvinna bosatt här i Europa hijab. Det tycks vara en rekommendation från muslimska brödraskapet att ärbara muslimska kvinnor här i väst skall bära denna huvudbonad. Trots att flera muslimer betraktar brödraskapet som sin fiende.

  8. Det första vår feministiska regering gör när de kommer till makten är att erkänna Palestina som land, ett land som styrs av en religion som kränker och förtrycker kvinnor.
    Behöver jag skriva mer?
    Nyval, nyval, nyval.

KommenteraAvbryt svar