Trump ställs inför riksrätt, sedan är det roliga slut för media och demokrater

UTRIKES. USA:s representanthus gav i natt klartecken för åtalspunkterna i riksrättsmålet mot president Donald Trump. Han är därmed den tredje amerikanska presidenten i historien som nu ställs inför riksrätt.

Donald Trump Foto Gerd Altman, Pixabay

President Donald Trump kommer ställas inför riksrätt för maktmissbruk och hindrande av kongressens arbete.

Representanthuset har röstat om båda åtalspunkterna, maktmissbruk och hindrande av kongressens arbete.

Den första åtalspunkten godkändes med siffrorna 229-197.
Den andra åtalspunkten godkändes med siffrorna 229-195.

Många republikaner menar att demokraterna är skenheliga och enbart är ute efter att skada en president de inte tror att de kan besegra i val.

Tyvärr för demokraterna och media i Sverige är det stopp nu. Nästa steg är att USA:s senat fungerar som domstol, varje stat har två senatorer, alltså finns det 100 senatorer totalt. Mandatperioden är sex år, men senatorerna byts inte ut samtidigt, utan en tredjedel i taget. Eftersom alla stater har lika mycket att säga till om ser maktbalansen annorlunda ut gentemot representanthuset.

I senaten måste Trump för att fällas ha två tredjedelar emot sig och det är knappast troligt eftersom republikanerna har majoriteten i senaten.

-Pettersson vill komma till att pratet om riksrätt av svenska medier är felaktigt och kraftigt överdrivet, det som pågår är förberedande politiska förhör och utfrågningar och att president Barack Obama var betydligt värre, när Obama tillträdde var USA inblandat i fyra krig, när han avgick och kallades fredspresidenten var det sju. För det hyllas han av vänstermedia.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

11 thoughts on “Trump ställs inför riksrätt, sedan är det roliga slut för media och demokrater

  1. Musketörerna Trump, Johnson, Putin och Åkesson är de enda som kan rädda västerlandet från ett inferno.

  2. Lyssnat i direktsändning debatten i rep.huset.

    Demokraternas kandidater listar upp hemskheter som Trump har gjort med Ukrainas President.
    Så får man inte göra, hotar demokration, står inte över lagen.

    Republikanernas kandidater, flera i rad listar att påståenden om Trumps brott inte är bevisade. Hur mycket än man upprepar påståendet så blir det inte sanning.. Man skall lägga tid på annat, inte skämma ut USA

    Trump får inte veta vem visselblåsaren är, de får inte ett möte/förhör med personen.
    Ukrainas President demneterar utpressning.

    Det är bara en hexjakt. Samtidigt får Republikanerna under December månad 100M dollar i privata donation…

  3. Hade jag varit amerikan hade jag tackat och bugat för vad Trump gjort. Lägsta arbetslöshet och högsta börskurs, men det passar väl inte vänstern.
    Om han blir fälld och får avgå kan han komma och reda upp i Sverige. Jag säger bara välkommen till Sverige Donald Trump.

  4. Demokraterna har 235 platser i representanthuset så det innebär att inte ens alla demokrater röstat för riksrätt.
    Det känns allt mer som det i stort är en enskild kvinnas, Nancy Pelosi, vendetta mot en förhatlig, vit, framgångsrik man

  5. Vi kan tacka Palme och sossarna för att inte vi också har motsvarande skyddsnät mot illa genomtänkta politiska infall. Med ett överhus med längre mandatperioder och olika valdagar skulle inte viruspartiet (de som blev riksdagsparti tack vare ett sälvirus) haft det inflytande de har. Det amerikanska systemet har dock en fördel som det svenska inte har, varje delstat har lika stort inflytande oavsett folkmängd vilket är rimligt då USA är en union av delstater. Vermont (<1 miljon) har följaktligen lika många senatorer som Kalifornien ( ~40 miljoner). För Sveriges del skulle det innebära att import av valboskap fungerar sämre då det fortfarande finns stora delar av landytan som är mindre påverkat tack vare EBO. Jag såg också gärna att valkretsarna följde de historiska landskapen för att bryta kuststädernas destruktiva dominans.

  6. Trump är nog för fredligt lagd, för att attrahera vänster folket. Han vill inte ens offra USA:s unga militärers liv, för att utkämpa asylfolkets krig. Tänk vilken hemsk människa.
    Sedan har han fått ner arbetslöshet och därmed gjort de fattiga mindre bidragsberoende.
    Hur ska då demokraterna fiska röster, genom öka bidragen? De vill ha folk i beroendeställning, som behöver bidrag från staten.

  7. Ja, det var kul så länge det varade tänker nog anti-Trump journalisten Carina Bergfeldt och övrig svensk PK-media !
    I Senaten blir D.Trump friad och kan börja arbetet med att ta 4 år till i Vita Huset.

  8. Svt med flera vänsterextrema liberalglobala media hoppas självfallet på ett mirakel. De har nu idisslat och upprepet mantrat Trump-Riksrätt-Trump-Riksrätt tills folk fullständigt tröttnat. Inte ens en tummetott kommer det att bli av allt detta. Under tiden har rapporteringen om våldspiralen och förfallet i Sverige varit ytterst bristfällig. Och för det betalar man 1300kr per år.

  9. Demokraterna har bedrivit en politisk styrd vendetta mot president Trump.

    Som inte står i proportion till vad som faktiskt har hänt i frågan om anklagelserna mot presidenten. Intressant var att några kloka demokrater förstod att detta inte var rimligt och att man inte röstade mot presidenten.

    Man insåg att man bara kunde förlora på det själva, i slutänden, inför presidentvalet nästa år.

Kommentera