Svart hål i Malmös ekonomi

SKATTER. Ett hål på 392 miljoner kronor har öppnat sig i Malmö stads budgetarbete inför nästa år. Hålet kan fyllas genom nedskärningar, omprioriteringar eller skattehöjningar. Redan 2016 varnade revisionsjätten PWC för att ett ekonomiskt stålbad väntar Malmö, skriver Sydsvenskan, tyvärr fortsätter artikeln bakom betalvägg. 

-Pettersson säger att 392 miljoner är en kraftig underdrift. Malmös underskott närmar sig sex miljarder, 6000 miljoner, 16 miljoner om dagen efter som Malmö trots att det är Sveriges tredje största stad får ”glesbygdsstöd” och statliga bidrag med 5500 miljoner genom det kommunala utjämningsstödet.

Därför är regeringens förslag till kostnadsutjämning mellan kommuner och regioner som kommer att få stöd av Sverigedemokraterna ytterst tveksamt. Det uppmuntrar slöseri. Regeringens påstår att storstäder ska betala mer till glesbygden, men varken Göteborg eller Malmö är med och betalar, de får bidrag som borde gå till glesbygd.

Bild från Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Svart hål i Malmös ekonomi

  1. Långvarigt Sossestyre sätter sina spår i en stad,men även när det gäller hela landet.

    Malmö borde tvångsförvaltas av kunnigt folk, sparka ut politikerna.

  2. Halva befolkningen är flyktingar i Malmö. I lilla Sandviken kunde flyktingarna bidra med 500 000 000kr till kommunkassan. Då måste flyktingarna ge flera mijlader till kommunkassan i Malmö.

  3. Varför har man inte satt in kraftfulla åtgärder mot skattesmitarna? Det skulle man ha gjort för länge, länge sedan!

    Delcitat

    Den svarta ekonomin i Malmö tros omsätta flera miljarder kronor varje år. Enligt polisen finns det en stark koppling mellan den svarta ekonomin och våldsbrott.

    Ingen vet egentligen hur mycket Malmös svarta ekonomi omsätter varje år. Skatteverket beräknar det så kallade skattefelet, alltså hur mycket skatt som borde ha betalats in, men som inte betalats till 133 miljarder kr varje år i Sverige. Malmö har förmodligen en ansenlig del av den summan.

    Slut delcitat

    Läs mer och lyssna på ljudreportage på länken nedan:

    https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=5014733

    SR-reportaget publicerades onsdagen den 14:e mars 2012, d v s för c:a 7,5 år sedan. 7,5 ggr c:a 133 miljarder kr = c:a 998 miljarder kr, d v s hittills omkring en (1) biljon kronor i skattebortfall för hela Sverige.

    https://i1.wp.com/pbs.twimg.com/media/DME6oKRX4AAHvhX.jpg

    Politikfakta

    Varken Alliansregeringarna 2006 – 2014, eller DÖ- & JÖK- regeringarna 2014 – 2019, polisen, skatteverket, kommunerna eller andra rättsvårdande myndigheter har gjort något åt denna utbredda kriminella verksamhet på årtionden trots att man hela tiden vetat om att det pågått / fortfarande pågår i full skala 24/7.

    Löfvens och Ygemans bidrag till att komma åt svarthandeln har varit att i media uppmana allmänheten att INTE klippa sitt hår hos frisörer som endast tar 100 kr betalt.

    • Jag har förstått att det finns flera kvarter i Malmö som inte betalar någon skatt, utan agerar som självständiga, förutom att dom får av våra skattepengar.
      Hur tänker Löfven där? Dom är lönsamma till sig själva, men inte till oss skattebetalare.

  4. Jag tror inte Malmö behöver dra in på något.
    De höjer sina inkomster, höjda parkeringsböter, vattentaxa, skatter, bussbiljetter, trängselskatt.

  5. Det är väl dags att införa någon typ av undantagstillstånd och granskning av invånarna i Malmö eftersom de inte kan bära sina egna kostnader. Kommunen bör skicka ut en ursäkt till alla, som betalar kommunskatt. En ursäkt för att de låtit orättvisorna skena och gå ända in i kaklet. De låter ett fåtal dra hela kostnaden men ändå varje år belastar enorma mängder utjämningsbidrag, som var ämnade för glesbygdskommuner. Samhällsbyggarna, som byggt in svagheterna måste ta ansvar att riva och bygga om.

  6. Regimkontrollerade medier talar inte om detta! I stället framhålls Malmö, på Sovjetiskt mane’r som ett ”mångkulturellt paradis”!

    • Mångkulturens reklampelare visar dom bara upp framsidan på. När baksidan med gängskjutningar, gruppvåldtäkter, ungdomsrån, bilbränder mm syns mer och mer, så dyker dom upp, batikmobben som #intestårut, med handhjärtan, kärlek i massor massor, styrke kramar, osv osv; och gråter krokodil tårar i divers snyft reportage.

  7. Varför tvingar inte Malmö alla arbetslösa till Norge för att skala bananer med mera ,då svenskar tvingas dit?
    Efter 6 månader har de i Norge förverkat sin rätt till a kassa ,socialbidrag mm. men det säger inte Af någonting om.

  8. Tanken från början med utjämningssystemet var ju att medlen skulle tillfalla mindre kommuner i glesbygd. Istället tar stora kommuner och kalifat dessa pengar för att kunna försörja massinvandringen. Malmö får väl göra som andra arabländer och börja borra efter olja.

  9. I Malmö så är det inte invandrarnas fel att det drar iväg prismässigt. Malmö ligger i söder och just därför har de fler varma dagar per år vilket i sin tur höjer kostnaden då AC är mer eller mindre standard, den är på och kostar massor av pengar.

    Man kan inte, och får inte skylla allt på de hårt arbetande invandrarna.

    • Hårt arbetande skattefuskarna vill jag säga.
      Staten gjorde ett försök att kartlägga varifrån alla ägare till lyxbilar i Malmö fick pengar för inköp av bilarna.de blev hotade och lade ner ärendet i tysthet. 2010.

KommenteraAvbryt svar