BRÅ: Det är invandrarungdomar som rånar andra ungdomar

BROTTSLIGHET. Undersökningen grundades på polisanmälda rån under senare delen av 1990-talet, samt en enkätundersökning som utfördes hösten 1999. Rapporten publicerades år 2000.

Några utdrag ur rapporten:Drygt tio procent av pojkarna och fem procent av flickorna i årskurs 9 (okt/nov 1999) uppgav att de hade blivit rånade under de drygt två åren de gått på högstadiet. Inkluderas rånförsök ökar siffrorna till drygt 20 respektive sju procent. Bland elever i gymnasiets årskurs två var siffrorna i stort sett desamma (med undantag för Malmöpojkarna bland vilka 17 procent uppgav att de hade blivit rånade). Cirka tio procent av pojkarna och fem procent av flickorna uppgav att de själva hade rånat andra ungdomar sedan de började högstadiet.”

”Cirka hälften av de ungdomar som hade blivit rånade uppgav att de hade gjort polisanmälan”.

”Omkring hälften av såväl målsägare som misstänkta gärningsmän var i 15-17-årsåldern. Andelen målsägare under 15 år ökade under perioden 1995-1999. Andelen misstänkta gärningsmän under 15 år minskade i Malmö och ökade i
Stockholm. Cirka 90 procent av såväl målsägare som misstänkta gärningsmän var pojkar. Enligt skolundersökningen var gärningsmännen ofta något äldre än vad som kom fram i polisanmälningarna och flickor något oftare involverade i rånbrottslighet, antingen som offer eller som förövare. Resultaten visar en viss, men inte särskilt påtaglig, tendens till att gärningsmän ofta kommer från socioekonomiskt mindre gynnsamma bostadsområden medan rånoffren ofta kommer från socioekonomiskt något mer gynnsamma bostadsområden”.

”Ungdomar födda i Sverige av svenskfödda föräldrar var något överrepresenterade bland rånoffren och utlandsfödda ungdomar något underrepresenterade. Bland misstänkta gärningsmän var ungdomar födda i Sverige av svenskfödda föräldrar kraftigt underrepresenterade och utlandsfödda ungdomar kraftigt överrepresenterade. Ungdomar födda i Sverige av minst en utlandsfödd förälder avvek inte påtagligt från vad som kan förväntas utifrån deras andel i
den 15-20 åriga befolkningen, vare sig som gärningsmän eller som offer.”

SVT Barn

Så här såg det ut i Brå:s rapport år 2000: 

-Pettersson undrar om siffrorna såg ut som ovan 1999, hur ser de då ut idag? 

Tidigare på bloggen:

På Petterssons tid…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “BRÅ: Det är invandrarungdomar som rånar andra ungdomar

  1. Detta vet vi men det är inte tillåtet att tala öppet om det. Då är vi högerextrema och främlingsfientliga. Största möjliga tystnad!!

  2. Det var väl ingen nyhet. Alla som har ögon att se med och en hjärna att tänka med har noterat detta sedan decennier.
    Tyvärr verkar inte vänsterfeministerna ha varken ha ögon eller hjärna.

  3. Dessa rapporter är alltså 20 år gamla inte svårt att gissa att det är mycket värre idag. Vår press och media gör ju allt för att censurera och mörklägga den bistra sanningen.

  4. Det är unikt i världshistorien att ett överlägset folk massimporterar ett underlägset barbariskt folk för att försörja det, och sedan dessutom tillåter detta underlägsna folk att våldta deras kvinnor och råna deras barn. Det är komplett galenskap.

KommenteraAvbryt svar