Inget värmerekord på Grönland

KLIMAT. DMI, Danmarks meteorologiske institut avvisar uppgifterna om rekordvärme på Grönland som bland annat Sveriges justitieminister ägnade sig åt att twittra om i stället för att sköta sitt jobb – brottsligheten i Sverige.

Inlandstemperaturerna på Grönland i början av augusti var höga, men det var inget rekord meddelar det danska meteorologiska institutet (DMI), som nu kan bekräfta att rekordmätningar på 2,7 och 4,7 grader uppmätt vid väderstation på inlandsisen den 1 och 2 augusti var vilseledande, rapporterar DR.dk

– Vi har tittat på flera observationer i området och uppskattar att temperaturen inte har varit över noll grader i området. Vår misstanke att plus 4,7 grader var för varmt stämde, säger meteorolog Herdis Damberg på DMI.

Observationer från andra väderstationer har visat att temperaturen i stället låg på minus två grader.

Enligt meteorologen beror felmätningen på det felaktiga avståndet mellan mätaren och ytan på grund av snö.

Minus två grader är relativt varmt för området, som ligger på 3202 meters höjd, men det är inget rekord.

-Pettersson säger att eftersom vi är på väg mellan två istider är alternativet till smältande isar betydligt värre…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Inget värmerekord på Grönland

  1. Dagens Industri skriver en ledare som har ett solklart budskap.

    MP vilseleder väljare om klimatet.

    ”Politik är att vilja, hävdade Olof Palme. Att Miljöpartiet vill mycket är det ingen tvekan om. Men Olof Palme hade fel, och Miljöpartiet likaså. Politik handlar om vad man åstadkommer. Våra intentioner är inte oviktiga, men politiken måste konsekvensetiskt bedömas utifrån resultat.”

    https://www.di.se/ledare/mp-vilseleder-valjare-om-klimatet/

  2. Även svenska justitieministrar (kanske de i synnerhet) bör hålla truten tills de vet vad de pratar om.

Kommentera