Tandvård och skatter

TANDVÅRD. På bloggen har vi många gånger tagit upp tandvården i Sverige, senast HÄR, igår var det dags igen. Socialminister Lena Hallengren (S) pratade om tandvården och eftersom S förlorade valet 2006 och borgarna (man) sänkte skatten så hade S inte majoritet för reformer i riksdagen.

Hallengren och S tycker visserligen att tänderna ska betraktas som en del av övriga kroppen och finansieras inom det vanliga sjukvårdssystemet.

Att vi har råd med nästan gratis tandvård till icke-medborgare och illegala invandrare nämns inte.

Lena Hallengren, född i Kalmar 1973, är en typisk sosse, hon är utbildad lärare men har aldrig arbetat som sådan. Det började i SSU, mygel med medlemssiffror för att få bidrag och ökad makt och fortsatte inom rörelsen till regeringen.

När Lena Hallengren säger om tandvård för alla ”Det är en väldigt dyr reform” så vill Pettersson påminna om att socialdemokratisk politik är ännu dyrare. Lena skyller på ett förlorat val, det är ynkligt, jag minns 1973, samma år Lena föddes, då vann sossarna och Palme valet med 43,5 % och styrde med stöd av V. Men någon riktig tandvårdsreform blev det inte…alltså 46 år sedan….

Socialdemokraternas valaffisch 1973

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Tandvård och skatter

  1. Åk ut till Angered och titta på bidragstagarnas tänder och ni kommer att häpna. Dom ser ut som amerikanska miljonärer i munnen.

  2. Dom som har byggt och bygger upp välfärden får inte ta del av den.
    Bra jobbat Steffe du kommer bli ihågkommen som den sämste.

  3. Gnäll inte du och de andra låter detta ske! Inte se jag Svenskar åka till Stockholm för att protestera mot detta vansinne som pågår.
    Ni borde lära är av våra asylturister de minsann vet hur man gör, titta bara på de 9000 afghaner utan asylskäl.

  4. Jag har precis varit hos tandläkaren! Trot om ni vill, men efter 3 år lyckades jag faktiskt tjata till mig en tid för en undersökning!

    Den som tror något om skattesänkningar eller inte kan jag rekommendera ett besök i verkligheten. Tandläkaren verkar ha en magisk dörr, för när jag gick igenom den förflyttades jag till Bagdad eller Mogadishu!

    Där var rader med Hottentotter i alla kulörer, såg inte en kvinna eller vad det nu är bakom, utan Burka, Nicab eller åtminstone ett hyckle, tandlösa zigenare och arabiska pensionärer som såg ut som efter en skogsbrand i munnen!

    Kullföderskornas ungar kryllade som löss!

    Inte så konstigt att den som betalar för kalaset inte längre gör sig besvär!

  5. Ta bort tandvård för folk som inte ens har rätt att vistas i landet så kan detta räcka en bra bit till svenskars behov.

  6. Ni som bor i Sverige borde gå ihop er och göra någonting åt vansinnet. Jag förstår inte varför ingenting görs. Det finns ingen anledning att finna sig i att allas surt förvärvade skattepengar ska gå till folk som inte bidragit, eller bidrar, till landets välfärd, skall få förmåner som den inhemska befolkningen inte får. Svenskarna är allt ena riktiga mesar som bara klagar och inte agerar, utan låter sig behandlas som skit hela tiden.

    • Vad menar du med ”gå ihop er” ? Utöver att bedriva opinionsarbete och rösta rätt finns inte mycket man göra med lagliga metoder. Gula västar kanske men det leder möjligen till marginella förändringar. Det är maktskifte som behövs.

    • Svenskar att samla sig för att göra något, möjligtvis till tipspromenad eller dylikt. Se hur det gick med Bensinupproret hahaha upp som en sol ner som en pannkaka.
      Svenne är so pacificerad att det är omöjlig för Svenne att på allvar protestera mot det som pågår i landet.
      Illegala parasiter, Zigenare och asyl turister ha förtur till tandvården maxpris 50 kronor. Medan Svenne stå tyst med ruttna tänder och låter detta ske.
      När Svenne ska protestera stanna det vid några ord eller en halv sida på AB och sen är det klart. Svenne du är patetisk, När svenne ryter till kan man bara skrattar, och makthavarna vet det mycket väl.

    • Som sagt, det är mycket man kan göra om viljan och modet finns. Att gnälla på en blogg, eller i ett forum, kommer man ingen vart med.
      Nej, det borde finnas mera krut i svenskarna, precis som det finns i franskmännen. Där går de man ur huse, blockerar vägar etc, men det är svenskarna för fega och bekväma för att göra. Gör man ibgenting åt situationen så ska man heller inte klaga när politikerna gör som de vill med en.
      Politikerna sitter säkert skrattar åt hur flata, fega och naiva svenskarna är.

  7. Sossarna höjde skatterna på precis allting
    2014 -2018. Vart tog de pengarna vägen?

    Nu står kommunerna i tur att höja skatterna
    pga stora underskott. Vart tar de pengarna vägen?

    Sossarnas behandling av skattepengarna är
    värre än lyxfällan personernas prioriteringar
    när det gäller pengar!

  8. Instämmer.Jag gjorde likaledes, för 5 år
    Sedan.Jag avbetalar fortfarande på den
    räkningen.Är det det som kallas ställa
    grupper mot varandra. Arma land!

  9. Instämmer.Jag gjorde likaledes, för 5 år
    Sedan.Jag avbetalar fortfarande på den
    räkningen.Är det det som kallas ställa
    grupper mot varandra. Arma land!

  10. Som svensk betalar jag 50.000:- för en halvkomplicerad behandling hos tandläkaren. Negern, muslimen eller chilenaren betalar 50:- för samma behandling!
    Sverige, det mångkulturella helvetet!

    • Gnäll inte du och de andra låter detta ske! Inte se jag Svenskar åka till Stockholm för att protestera mot detta vansinne som pågår.
      Ni borde lära är av våra asylturister de minsann vet hur man gör, titta bara på de 9000 afghaner utan asylskäl.

KommenteraAvbryt svar