Dottern till Uleåborgs imam åkte till Syrien – svärsonen stred för IS och dog

ISLAM. Uleåborg i Finland är mest känt på bloggen för att minderåriga finska flickor våldtagits av asylsökande invandrare. Nu blir det lite mer på samma tema.

TV-programmet MOT:s journalister undersökte finansiering av terrorism i samarbete med europeiska mediebolag. Samma mönster och knep som används utomlands förekommer också i Finland. I MOT:s undersökning kommer det fram att en av de som har gått med i terrorgruppen IS har ägt ett företag i Finland tillsammans med en imam i Uleåborg. Företag som misstänks finansiera terrorism.

Abdul Mannan är imam vid moskén i Uleåborg, han har också verkat som lärare i islam och suppleant i stadsfullmäktige.

MOT träffade Mannan flera gånger i Uleåborg och han bedyrade att han inte personligen känner någon som är radikaliserad, trots att imamens affärspartner är gift med hans dotter och de båda hade åkt till Syrien. I maj 2017 rapporterade IS att svärsonen dött, då säger imamen att han inte har något ansvar för att släktingar radikaliseras.

I Abdul Mannans moské har en flicka på 10 år våldagits och denna imam hade uppmanat föräldrarna att inte anmäla brottet, för att ”det skulle framställa moskén i dåligt ljus”. Imamen påstod även att förövarna i Uleåborg-sexbrottshärvan inte tillhörde församlingen. Minst sju män från Mellanöstern misstänkta för våldtäkt på tioårig flicka

Svenska Yle…

-Pettersson säger att det låter troligt att en pappa och imam inte vet att dottern och svärsonen rest för att strida för islamska staten.

Taqiyya – den muslimska lögnen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

1 thoughts on “Dottern till Uleåborgs imam åkte till Syrien – svärsonen stred för IS och dog

  1. Man kan bara undra ha vi icke muslimer skygglappar fram för ögonen eller vill vi bara inte se vad Islam är

Kommentera