Invandrare ”krigar” mot svenskar med rån

INVANDRARVÅLD. I Skånska Dagbladet kunde man den 18 mars 2006 läsa om sociologen Petra Åkesson som i en C-uppsats vid Lunds universitet intervjuat unga invandrare i Malmö som rånat svenskar. DN kom efter den 25 mars  och några andra medier skrev också men det som hände var att censuren ökade och 2009-2010 blev den nästan total. Pettersson publicerade nedanstående på bloggen första gången i oktober 2010. 

– Petra Åkesson menar att hon som utlandsadopterad, från Sri Lanka, med ett icke-svenskt utseende lättare kunnat få ärliga svar från de kriminella invandrarna eftersom de i viss mån har räknat henne till sin grupp.

– Slutsatsen i Åkessons studie är att den huvudsakliga drivkraften bakom rånen inte är materiell vinning utan att de snarare är en del i ett pågående ”krig mot svenskarna” och det svenska samhället.

Från 2006: Vågen av personrån som drabbat Malmö det senaste året är till en del ”ett krig mot svenskarna”. Det säger elva unga rånare med invandrarbakgrund som motiv till att de bara ger sig på svenska ungdomar.

De unga rånarna har intervjuats av Petra Åkesson till hennes C-uppsats i sociologi. – Jag hade läst Brås rapport om unga rånare i Stockholm och Malmö och ville veta varför de rånar andra unga. Det är ju oftast inte mycket pengar det handlar om, säger hon.

Petra Åkesson fick hjälp av kuratorer vid tre skolor och en organisation som arbetar med unga brottslingar för att få kontakt med de unga rånarna. Hon intervjuade dem både enskilt och i grupp.

  • Det var tur att jag använde bandspelare för de svar jag fick var så anmärkningsvärda att jag fick lyssna flera gånger för att riktigt inse vad de sagt. ”När vi är ute på stan och rånar så krigar vi, vi krigar mot svenskarna”, var ett återkommande argument.
  • Pojkarna från en av skolorna berättade leende att ”det kommer en härlig känsla genom kroppen när vi rånar, man känner sig nöjd och glad, det känns som man har lyckats”.
  • De intervjuade pojkarna är mellan 15 och 17 år och en av dem förklarar för Petra Åkesson vad makt innebär för honom. ”För mig är det att svenskarna ska lägga sig ner på marken och pussa mina fötter.”
  • – De unga rånarna känner en kick av att utföra avvikande och riskfyllda handlingar och de pratar mycket om hur lätt det är att råna svenskarna. Och kicken blir ännu större när de är medvetna om att rånen är så enkla att utföra. ”Det är så lätt att råna svenskar, det är så lätt ”, sade en av pojkarna.
  • De unga rånarna planerar inte sin brottslighet. ”Nej, när vi ser några svenskar som verkar rika eller har bra mobiler så rånar vi dom.”
  • Under intervjuerna talar ungdomarna om svenskarna som mesiga, rädda och dumma. ”Svenskarna gör ingenting, det bara ger oss sakerna, de är så mesiga.”

– Ungdomarna varken planerar eller organiserar de brottsliga handlingarna och har därför inte något affärsmässigt förhållningssätt, säger Petra Åkesson. Det som i stället är utmärkande för deras handlingar är att de ser sina rån som en livsstil.

Varför detta hat mot svenskar? – ”Dom hatar ju oss”, svarar pojkarna med en sorts självklarhet, säger Petra Åkesson. En av dem gav ett litet, litet exempel. ”När en svensk handlar i Pressbyrån får han pengar tillbaka i handen, damen bakom disken ser honom i ögonen och ler. När vi handlar lägger hon pengarna långt ifrån sig på disken och tittar åt sidan.”

Var det svårt att få de unga rånarna att prata om sin brottslighet?

– Nej, inte när vi väl träffades. Det var snarare så att de skröt om vem som rånat mest. Sedan har jag nog haft en stor fördel av mitt utseende. Jag är adopterad från Sri Lanka så de betraktade mig nog inte som en av ”dom”, svenskarna.

Malin Åkerström är professor i sociologi med inriktning på kriminalvetenskap och hon har varit handledare för Petra Åkesson.

– Petras uppsats är unik. Så vitt jag vet har ingen i Sverige tidigare tagit reda på varför ungdomar rånar andra unga, säger Åkerström.

Varför finns det så mycket hat mot svenskar bland dessa ungdomar? – Hat är ett för starkt ord. Men när det gått så långt att unga människor känner sig så frustrerade att de väljer att slå tillbaka mot samhället genom kriminalitet, då finns det också stor risk att de kan utnyttjas av både politiska och religiösa fundamentalistiska krafter till ännu värre handlingar.

Malin Åkerström ser bara en lösning.

– Arbete till alla. Bidrag och alla dessa kurser ökar bara förbittringen. För mycket välvilja blir till sist ett förtryck.

– Om det krävs en avreglering av arbetsmarknaden för att skapa fler jobb, så måste vi göra det.

Vi krigar mot svenskarna Petra Åkessons uppsats.

Brå 1996-2 invandrare-och-invandrares barns brottslighet Om sådant som regeringen av någon anledning inte vill utreda idag.

”Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet”

Varför följer inte Sverige FN:s flyktingkonvention? Där det bland annat står att flyktingar ska följa värdlandets lagar och förordningar OCH assimilera sig.

The Brussels Journal

-Pettersson säger att åren går och politikerna har bara samma lösningar som de haft i 30-40  år och som de vet att de inte fungerar och under tiden fortsätter invandrarna att kriga mot svenskarna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

16 thoughts on “Invandrare ”krigar” mot svenskar med rån

  1. Vi är sakta men säkert på väg bakåt mot medeltidens stråtröveri och utsatthet för godtyckligt våld av okända utlänningar. Politiker tycks vilja sträva mot den utvecklingen i Sverige. Jag har inte förstått vitsen än. De har aldrig lyckats förklara med andra ord än humanism. Humanism för vem undrar jag om civila svenskar måste börja beväpna sig för att vistas ute på gator och torg. Vi tog oss från medeltidens rättsosäkerhet och var på väg mot en ganska idealisk rättssäkerhet för alla. Nu håller politiker på att underminera det med villkorslös massinvandring av människor där de flesta aldrig haft en tanke på att knyta an till Sverige och Sveriges befolkning. Jag tycker det är vansinne, men det vansinnet verkar pågå till nästa mandatperiod om man tolkar valet och regeringsbildningen rätt. Åttiotvå procent ( 82 % ) vill tydligen ha det så här, fråga mej inte varför.

  2. Hur kommer Sverige vara om 30- år? Det är ingen som gör något för att stoppa utvecklingen? Politiker säger att Sverige ska ha fler poliser, lärare, lärarassistenter etc. Men det är v äl inte så många som vill jobba som poliser etc.? Allting går så långsamt medan politiker diskuterar framåt och tillbaka har problemen i samhället etableras.

    • Om 30 år ?
      1984 när den svenska svängdörren mot omvärlden varit helt öppen några år så satt vi på jobbet och pratade om hur ett framtida Sverige skulle se ut och vara med en okontrollerad massinvandring och tyvärr 35 år senare så fick vi helt rätt !
      Att förstå hur Folkhemmet ser ut om 30 år behöver man inte vara Einstein för att begripa.

      • Uppenbarligen förstår inte en del politiker, journalister och kändisar hur Sverige kommer vara om 30 år. De verkar inte bry sig……….
        Om Sverige fortsätter som det är nu vågar jag inte tänka på hur det är om 30 år……..

        Själv arbetade jag i en förort 2002 som var helt okej på 1980-talet, men 2002 hade helt ramlat ihop: kriminalitet etc.
        Innan jag började arbeta i förorten visste jag inte om att förorten hade utvecklats åt fel. Tidningarna skrev aldrig om förorten. Jag förstår inte varför politikerna gjorde något åt samhällsutvecklingen 2002, det här är femton år sedan. Det enda som verkar ha hänt sedan dess är att flera förorter har ramlat ihop…. .

    • Polisen är bakbunden. Det är en strategi som har valts av någon anledning av Eliasson med samtycke av regeringen. Varför vet man inte,men så här låter det från polisen .” När vi kommer till en förort/brottsplats blir vi attackerade.Vi kan inget göra, vi stannar i tio minuter och sen ger ledningen kommandot att vi skall lämna platsen.Vi blir spottade och hotade, men gör ingenting .

  3. Visst kan rånoffret göra motstånd, men för det mesta så är den rånade i gravt underläge. Rånoffret risker om inte en kniv i magen svårt misshandlas där skurkarna hoppar och sparkar på huvudet. De fega uslingarna vågar aldrig om inte ordentligt beväpnade och alltid i flertal råna någon.
    Jag ser inte någon feghet i att en person, ung som gammal, som inser sina begränsningar, ge sig för övermakten när ett felaktigt val är svåra skador vid motstånd. Bara dumt att tro att en ensam ungdom har något att sätta emot ett gäng livsfarliga hyenor som tränat våldsdåd hela sitt liv.

    Har själv blivit antastad några gånger av ett flertal uslingar när jag varit ensam. Har haft min storlek till min fördel så vid ett tillfälle bröt jag näsan på den mest gapige och de andra stack iväg som streck.

    Vid flera andra tillfällen när övermakten var föt stor så har jag skyndsamt avlägsnat mig.Annars är jag en sån som inte drar mig för att slå tillbaka vid inte allt för dåliga odds.

    Tillslut så blev det alldeles för otrevligt att bo kvar i området, så jag flyttade och har ännu inte drabbats av fler obehagliga insidenter.

  4. Vore det bättre om ligisterna varit utbildade?
    Vi erfar fortlöpande vardagsterror och rena krigshandlingar mot civilsamhället med hjälp av ett allt grövre artilleri, där både handgranater och tyngre handeldvapen brukas och Du föredrar att sammanfatta attackerna med de kulturmarxistiskt karakteriserade floskler vi återfinner i mainstream-mediala sammanhang.

    Vad beträffar svenskarnas generella handlingsförlamning och brist på civilkurage, kan man bara konstatera att detta formidabla förnedringstillstånd är rent förbannat beklagligt samt avsluta med att fråga vad som egentligen krävs för att mången döv och halvblind landsman skall få upp ögonen för den historiskt katastrofala samhällsutveckling som nu utspelas.

    Vi har enormt mycket att lära av våra dristiga, orädda och handlingskraftiga invandrare, vilka icke sällan har helt andra referensramar och erfarenheter av kampen för frihetliga värden och funktionell demokrati än vad vi politiskt ignoranta, bortklemade och moraliskt lobotomerade etniska svenskar förmår uppvisa.
    Andreas 🙂

      • Om man antar att Sverige på 1970-talet var Etniskt Svenskt till 95% så fanns det då ca 7,6 miljoner Svenskar. Den delen av befolkningen har uppskattningsvis sedan dess bara ökat med ca 3-4 hundra tusen, till ca 8 miljoner nu. Nu finns det alltså hela 2,1- 2,2 miljoner utlänningar i landet, eftersom befolkningen totalt nu är 10,1-10,2 miljoner. Eftersom utlänningarna förökar sig mera och massinvandringen planenligt tillåts fortgå kommer Svenskarna inom bara några decennier att vara i MINORITET!

  5. Nej, professor Åkerström!
    Att definiera dessa irrationella och utåtagerande aggressioner som hat är tvärtom fullt rättvisande och avvägt, oaktat hon väljer att begagna sig av litotesen ”frustrationer” och därmed indirekt rikta uppmärksamheten mot föreställningen att svenskar i gemen avsiktligt exponerar en distanserad hållning till grupper med utländsk härkomst.

    Andemeningen blir då att implicit misstänkliggöra den som av normal vaksamhet, förvärvad erfarenhet och självbevarelsedrift iakttar en viss beredskap, och därmed erinra om den kulturmarxistiska idékonstruktion som hänvisar till socioekonomiska differenser som förklaring till den eskalerande våldsbrottslighet som till övervägande del utövas av den importerade kriminaliteten.
    Andreas.

  6. Den svenska smygcensuren är inom kort total !
    En ruggig utveckling som svensk massmedia och journalistkår som alltid annars värnar om yttrandefrihet och åsiktsfrihet aldrig talar eller bryr sig om vilket ju i sig inte är så konstigt eftersom svensk PK-media är 7 klöverns knähund och vapen mot svenska medborgare som inte tycker och säger rätt säker.

  7. Det händer mig ibland att pengar läggs på bänken ist för i handen, och att kassörskan är sur och inte ens hälsar, men det krävs väl en speciell läggning för att ha det som förvändning för att råna!, dessutom helt andra människor! Åk hem så löser sig allt!

KommenteraAvbryt svar