Hur man reser sig ur ruiner

MEDIA. Sveriges Radios utrikeskorrespondent Johan-Mathias Sommarström, har varit i Homs, Syrien och rapporterar i en krönika därifrån

Sommarström skriver bland annat ”…det tog lång tid innan vittnesmålen om rebellernas övergrepp nådde oss i väst och jag funderar på varför.

Vi matades av bilder på flygbombade hus, ruiner jag nu går omkring i, hittar rester av det som en gång var, kokkärl, familjefoton, alla dessa söndertrasade madrasser och rebellers uniformer och ammunition.

Vi fick bilder på dödade och skadade barn och civila.

Vi fick vittnesmål om rädsla och svält i belägrade områden, allt skedde där jag nu går.

Det var vidrigt.

Men bilderna som inte nådde oss var rebellernas övergrepp.

De som vägrade ansluta sig fängslades, torterades eller dödades.

Civila som inte lyckades fly hölls som mänskliga sköldar, många hindrades att fly.

När rebellerna insåg att de förlorat passade de på att förstöra Souqen, den 600 år gamla handelsplatsen…”

I en annan artikel skriver Sommarström ”…Det krasar under fötterna i ett av alla sönderbombade hus i gamla Homs. Området är en enda katastrof. Inte en byggnad är hel…”

Till fots genom Homs i februari 2018, där det enligt Sveriges Radio inte finns en hel byggnad…

Det stämmer säkert för ett mindre område av staden, men Sommarström säger inget om att stora delar av staden i princip är oskadade och att människor åker dit på semester.

-Pettersson har en aning om varför vi inte fick några rapporter om terroristernas övergrepp, de terrorister som Sveriges Radio och andra kallar rebeller.

Anledningen är att Sveriges Radio, SVT, TT med flera hämtade sina rapporter från Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Det är bara ett problem med det, SOHR, har inget med människorätt att göra utan är ett propagandaorgan för sunnimuslimerna och terroristerna.

SOHR, Syriska människorättsobservatoriet är precis en sådan källa som svenska medier påstår att man inte ska använda. Trots sitt fina namn en privat källa med ekonomiskt stöd från någon som inte gillar president Assad och verkar för sina egna syften.

Det verkar mest som fejkmedia springer efter och härmar varandra och har behov att referera till något som låter seriöst. I detta fall Syriska människorättsobservatoriet som jag menar är sunni-muslimer som lurat upp lata svenska journalister på läktaren…

SOHR lurar upp lata svenska journalister på läktaren…

När Irak/Västalliansen bombade Mosul och Raqqa till grushögar och tiotusentals civila och barn samt skolor och sjukhus bombades kallades det befrielsekrig från IS och andra terrorgrupper.

När Syrien och ryssarna bombar Homs, östra Ghouta och Idlib så nämner västmedia bara de civila som drabbas och ”glömmer” nämna att de områdena hålls av al-Qaida och andra terrorgrupper.

Alltså kortfattat om samma sak.

  • Irak/Västalliansens bombningar befrielse.
  • Syrien/Rysslands bombningar blodbad.

 

10 thoughts on “Hur man reser sig ur ruiner

  1. Nej den absurdska slaskpressen visar enbart den goda sidan blann detta avfall….
    Nu har vi har ju tillräckligt med nya befolkningen i ”vårt” land.Så egentligen är min VIDEO överflödigt men visar,att även Vietnam har sin problem med sina sliskiga ormar.
    Tänk om vi gemensamt kunnat mota pesten på samma vis i Europa,som dessa filmens modiga män.
    Slutligen hoppas jag hunden kom från äventyret,med livet i behåll:

    • Ser man puh !! Antingen en ormtjusare eller Sunniten Ali ”frau Malme”….
      Om du Ali,kan du förklara för oss alla,varför hundar anses orena inom er Sekt ? 🙁

  2. Befolkningen i Mellanöstern är till 90% hårdindoktrinerade i ’fredens’ religion islam. Med en sådan befolkning fungerar inte västerländsk, liberal demokrati. Omedelbart sådan införs, börjar striderna mellan de olika muslimska sekterna och kristna, judar och andra icke-muslimer förföljs.

    Att det är så här vet alla, som har något mellan öronen, framför allt de politiska ledningarna i väst och deras militära ledare. Varför har då de stora NATO-staterna, med USA i spetsen, satsat miljoner-miljarder (via SaudiArabien, Turkiet m.fl. stater i området) för att sprida demokratin där?

    Svaret är självklart: Man vill ha stridigheter i Libyen, Egypten och Syrien, förstås. Man vill ha dem försvagade av inre stridigheter, så man lätt kan behärska dem. Man har naturligtvis velat ha tiotals miljoner på flykt där, så man slussa dem till Europa, så man kan skapa kaos och misär också här – av samma skäl.

    Att det måste vara så här, visar USA’s och de andra NATO-ländernas bombningar, som huvudsakligen inriktats på ländernas infrastruktur. Om dessa angripare verkligen var ute efter att skapa välordnade demokratier, så skulle man gjort allt man kunde för att undvika civila områden och infrastrukturen. Detsamma gäller Israels urskillningslösa bombningar av civila bostadsområden i Gaza. (Israel är på väg in i NATO, vilket vi kan se genom att det nu deltar i NATO-övningar i östra Europa).

    Så länge som islam härskar i människornas sinnen i Mellanöstern, så finns det ingen plats för demokrati, det enda som fungerar är diktatur, vilket både Syrien och Libyen var goda exempel på: Under Ghadaffi resp. al-Assad var länderna trygga, välordnade och med god materiell standard, samt med modern och gratis sjukvård för alla. Allt detta har USA/NATO nu förstört. Vilket förstås var meningen…

  3. Läs bibeln, och du kommer att finna att de har krigat i flera tusen år. Varför skulle det bli fred under vår livstid?
    Sätt stängsel runt landet och skicka i en konsult som får lära dom att leka fred.

  4. Väldigt bra och viktigt om det stämmer. Myntet har som bekant två sidor. Ska försöka läsa på mer om det viktiga kriget som påverkar Sverige i hög grad. Rekommenderar Syrian Girl på Youtube, USA stöder inte direkt Assad kan man lugnt påstå.

    • Jag kan rekommendera ’The Saker’, som jag tycker gör de bästa analyserna av vad som sker i Mellanöstern, om du vill veta ’VARFÖR?’.

KommenteraAvbryt svar