Det är svenskarna som kostar

Det är inte utan att man funderar över dagens socialdemokrater och var deras sympatier ligger.

I april gick den omdiskuterade Annika Strandhäll ut i media och förklarade att krisen inom vården är de svenska pensionärernas fel, inte den överdimensionerade asylinvandringens. Nu väljer en socialdemokratisk lokalpolitiker i Kalmar att skylla höga kostnader på svenska ungdomar.

Thoralf Alfsson (SD) i Kalmar har uppmärksammat detta på sin blogg. Det handlar om kommunpolitikern Johan Persson (S) som i en debatt framställde svenska ungdomar som en större kostnad än invandrade ungdomar.

Det tar 27 år att få ut infödda svenskar på arbetsmarknaden, invandrare bara 5. Det hävdade socialdemokraten Persson i ett anförande. Vad vore nu en socialdemokrat anno 2018 om han/hon inte lade sig till med lite fake news. Det tar inte i snitt 5 år för invandrare att bli självförsörjande i Sverige. När det gäller asylinvandrare är siffran tvärtom katastrofal, vilket många medier vittnar om idag. De här siffrorna är visserligen från 2016, men situationen är knappast bättre idag.

Sedan vet vi alla att en svensk ungdom har tagit sig fram i livet med hjälp av de höga skatter hans/hennes föräldrar betalat in. Hans/hennes vård, skola m.m. är finansierat av dennes föräldrar.

Barometern som belyser socialdemokraten Perssons ord, låter oss också få veta det många av oss förmodligen redan vet. Att Centerpartiet närmar sig S och V med stormsteg.

Barometern

32 thoughts on “Det är svenskarna som kostar

  1. Socialekvilibristernas senaste paradnummer i den globalistiska cirkusmanegen har onekligen blivit att skuldbelägga den egna befolkningen, för att söka avleda uppmärksamheten från evidenta fakta gällande den brutala belastning den massiva migrationen motsvarar.
    Att dylika förnuftsstridiga påståenden är lika lättgenomskådade som befängda, tycks inte besvära dessa tossiga taltrattar.

    De kuvade normalhyggliga, politiskt obevandrade och dumsnälla skattebetalarnas sisyfosarbete och livslånga insatser för att hålla det politiska etablissemangets rovgiriga rövarband under armarna, exkluderas nogsamt.

    Makthavarna kalkylerar metodmässigt med att medborgarna i gemen är en samling jantelagsdresserade byfånar utan egen vilja och kognitiv kapacitet samt att de av rädsla för att bli förknippade med ”högerextremism” konsekvent undviker att söka sig till de alternativa nyhetsförmedlingar som tillhandahåller reliabel statistik och seriös journalistik.
    Andreas.

  2. Som vanligt så har inte socialdemokrater höga studieskulder.
    Att lyckas med tankevurpan att anklaga dem som fötts i landet som utbildar sig till arbete med dem som kommer hit som snyltare som belönas med rättigheter som svenskar bara kan drömma om.

    När pensionsbeskedet kommer så får man svart på vitt att de s.k. ”pensionsräddarna” snarare är tärande för samhället.
    Nu har man lyckats skapa ett paradis för snyltare och politiker.

  3. Kostnaderna för våra ungdomar står vi själva för. Jag har så otroligt svårt för S.

  4. Det går inte att resonera med politiker. Först får vi för få barn i Sverige, sedan är barnen en belastning eftersom de behöver en uppväxt, utbildning och omsorg. Varför byter de inte ut befolkningen mot robotar som kan betjäna dem, vi svenskar är ju i vägen för framtiden ändå.

    • Bra poäng. om det nu är barnen som är dyra, slopa barnbidraget. Iallafall för den som inte kommer från Sverige.

      • Precis! Behovspröva barnbidraget, som det var i början av barnbidragets historia, rika svenskar kan ju greja det själva.

      • Dessutom får de väl skicka hem alla invandrare när de blir äldre, eller kommer de arbeta tills de dör så de inte betingar statskassan. För inte menar väl våra politiker att de som kommer mitt i livet och jobbar är mer värda än svenska barn som sedan jobbar och blir gamla. Men tyvärr verkar det som det är så de resonerar. Svenskar är mest ivägen, som barn, som sjuka och äldre. Duger till som skattebetalare. Medan räddningen på alla dessa problem kommer från menaländerna.

        Jag blir bara så less på politiken idag!

    • Svenskarna är faktiskt oumbärliga även om ingen tror det.

      Det är vi som betalar skatterna inte Uzz Nujen han betalar svart, det är oss som zigenarna stjäl ifrån, koppartak och stuprännor.
      Torghandlarna kör svart i Kalmar.
      Inga körkort, försäkringar, TV-licenser , dom är skyldiga kronofogden miljarder.

      http://www.friatider.se/invandrare-betalar-inte-sina-skatteskulder-skyldiga-kronofogden-m-nga-miljarder

      Och Lövén tror att de lönar sig sen.

  5. Det mest tragiska är ju att det fortfarande finns idioter som röstar på sozzarna…

    • Dessa väljare har

      Aldrig tittat på TV
      Aldrig läst en tidning
      Aldrig lyssnat på radio
      Aldrig varit utomhus.
      Hade dom gjort allt detta så hade dom vetat hur 7-klövern dragit ner Sverige i skiten.

  6. Jag trodde vi var klara med det här. Svenska pensionärer kostar inte pengar. Det är bara återbetalning av insatt kapital. Tänk om du kom till banken och sa,
    – Jag vill ta ut min miljon jag har satt in här. Då svarar bankmannen,
    – Tyvärr det går inte, det var en annan kund som var här och tog ut just din miljon. Det blir inga pengar till dig. Ungefär samma som att säga att pensionärerna kostar pengar.
    Sedan ungdomarna. Mina barn är självförsörjande sedan länge. Innan dom blev självförsörjande har deras föräldrar betalat åtskillig miljoner i skatt. 0 kr i kostnad för stat och kommun.
    Nu till kompetensregnet från Syrien som föll över Sverige där 50% var läkare och ingenjörer. Av någon anledning är 95% fortfarande arbetslösa fast sjukvård och industri skriker efter välutbildad arbetskraft.
    Sanningen är nog tyvärr att de likt vår statsminister inte förstår vad ett Universitet är, än mindre har gått någon utbildning där.

    • Vad jag än tycker om vissa politiker, så är den där Delmon H,s språk en skam.

  7. naturligtvis har denne politiker helt rätt!
    och då är det ju orättvist att invandrarna ska finansiera oss svenskar med sina skatter!
    vi får helt enkelt ha separata skattesystem för européer och utomeuropéer här i sverige, så att utomeuropéerna får njuta frukterna av sin fantastiska produktivitet och vi svenskar och övriga européer får bära våra egna kostnader

    så gör vi!

  8. Fan va den där fiskögon blondinen är på tapeten ständigt nu för tiden.
    Är det den vassaste kniven lövet skickar fram i rampljuset nu.
    Undrar om hon vet att hon kostar mer än 4 sjuksköterskor i lön och gör mindre nytta än grabbarna på parkbänken.

  9. Denne Johan Persson i Kalmar är ingen vanlig sosse. Han är kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd. Han sitter i partistyrelsen på Sveavägen. Han är uppfostrad som pressekreterare I SSU och sedan hos Mona Sahlin. Nu tycks han ogilla svenska ungdomar.

  10. Kärringen Strandhäll och idioten Johan Persson är ju komplett galna och man undrar var socialdemokraterna hittar alla dårar till sitt parti, någon som vet någonting?

    • De gör karriär i SSU och sedan så fortsätter de in i politiken eller i något av rörelsens alla grenar.
      Säkert bästa sättet att skaffa sig en välavlönad sysselsättning för en klart underbegåvad person.
      Korkade blonderade bimbos får extra stor framgång.

  11. Om de är infödingarna som belastar statskassan är det väl bara att ta bort dem. Som löss!

  12. Om det nu skulle ta 27 år att få in SVENSKA ungdomar i arbete så är det väl inte så konstigt i så fall.
    98% av alla arbeten som finns lediga i Sverige är ju öronmärkta till invandrare.

    • Är det inte subventionerade arbeten med bidrag så är det även att företagen tar in från östländerna.
      Inte många på byggena nu längre är svenskar.
      De som sitter bakom ratten på lastbilarna även fast den är svensk är det många som kommer utifrån.

    • Ibland laddar inte kommentarer här, trots att det verkar så. Eller så tar Pettersson bort mina kommentarer också. Vet inte riktigt, det händer ibland.

Kommentera