Socialdemokrat: SD stod kvar med sina åsikter och de hade rätt när sju partier hade fel.

VALET 2018. Civilminister Ardalan Shekarabi (S) sade i Ekots lördagsintervju i helgen att om Sverige ska hålla ihop måste vi stå upp för svenska normer och värderingar, men att (S) inte skulle ha anpassat sig till SD.

Stämmer detta? Hör debatt mellan Anders Lindberg, politisk chef för Aftonbladets ledarredaktion och Widar Andersson, chefredaktör Folkbladet och en av få kloka socialdemokrater.

Om du undrar hur en politisk chefredaktör på Aftonbladet så lyssna på klippet från Studio Ett.

Lyssna HÄR.

Programledaren: ”SD var ju ändå väldigt tidiga med att säga att det finns en målkonflikt mellan en väldigt generös invandring och den svenska välfärden. Är inte det ett exempel ändå på det Socialdemokraterna säger idag – att i den frågan hade Sverigedemokraterna rätt?”

Anders Lindberg: ”Grejen är den att Sverigedemokraterna har använt vilket argument som de överhuvudtaget har kunnat komma på om invandringen”

Programledaren: ”Men om vi tar just det här argumentet”

Anders Lindberg: ”Nej, men grejen är att Socialdemokraterna har alltid också ansett att det finns en målkonflikt med att det kommer människor hit som inte har jobb och att man ska få de här människorna i jobb.”

Widar Andersson, chefredaktör för socialdemokratiska Folkbladet, satt också med och undrar till slut: ”Vad har du levt i för samhälle, Anders?” Innan dess har han och Anders Lindberg haft en ordväxling.

Widar Andersson: ”Det som har skett de sista åren genom att de andra partierna sprang åt andra hållet. De, SD, stod kvar med sina åsikter och de hade rätt när sju partier hade fel. Varför ska det vara så känsligt och förneka det?”

Anders Lindberg: ”För det är inte sant! Det är det här som är problemet…”

Widar Andersson: ”Inte sant? Det klart det är sant!”

-Pettersson försöker förstå och inser att det enda som Anders Lindberg säger är att Socialdemokraternas nya retorik bara är tomma ord som inte kommer bli verklighet om de vinner och får makten med Miljöpartiet och Vänsterpartiet igen. Det är underhållande men också skrämmande. Anders Lindberg är politisk chef på en av Sveriges största och många läser och lyssnar konstigt nog på honom…

Om Widar Andersson (S) på bloggen…

Om Anders Lindberg (S) på bloggen…

13 thoughts on “Socialdemokrat: SD stod kvar med sina åsikter och de hade rätt när sju partier hade fel.

  1. Jag börjar tycka synd om Widar Andersson. När jag nämnde hans namn för en batikhäxa fick jag till svar: han är ett ’gubbslem’ och inte uppdaterad
    med dagens s-politik. Glöm honom, han har inte Partiets förtroende –
    ingen bryr sig om vad han tycker.

  2. Lindberg och hans likasinnade är i n t e dumma huvudet. De skriver som de skriver eftersom det är deras uppgift. Tänk en bilförsäljare som kränger skrotbilar. Så länge man tror att han bara är dålig på bilar så ursäktar man också honom. Det här är inga otillräkneliga människor och de får bra betalt för sina skriverier.

  3. Heder åt Widar Andersson som inser att så här måste (S) prata framöver. Annars blir (S) ”omsvängning” bara trams på dagisnivå och icke-trovärdig. Tjata om att ”SD skyller allt på invandrarna-snacket” håller inte längre. Folk vet precis vad SD anser- det är INVANDRINGSPOLITIKEN som varit felaktig i decennier inte människor i sig!

    • All heder åt Widar.A men det är 35-40 år försent att nu vara duktig och göra avbön, hade Widar och de övriga politikerna inom 7 klövern för 35-40 år sedan lyssnat på och brytt sig om varningarna som sades om vad en okontrollerad massinvandring skulle få för framtida konsekvenser för Sverige så hade dagens anarkisamhälle och stackars utsatta mångkulturella ghetton förmodligen inte existerat men nu gör de tyvärr det och ingen av dagens ryggradslösa 8 partier i den politiska sandlådan kan eller vågar göra ett dyft åt situationen förutom att bara fortsätta sitt eviga innehållslösa prat utan någon verkstad.

  4. Är 7 klövern helt dumma i huvudet, vadå. ”Men vi tänker inte bli eller varavsomSD nähä, skall ni fortsätta att vara jihad trogna. Ardalan som överhuvudtaget inte skall finnas i vårt land om våra lagar hade fungerat och tjänstemans ansvaret varit kvar här i Sverige, förbannade sozzar, Ardalan ett lysande exempel på en fusk sosse

KommenteraAvbryt svar