Förbjud böneutrop med hänvisning till koranen och Allah

ISLAM. Koranen 04:28 Allah vill lätta er börda, för människan skapades svag.

När omständigheterna är svåra och sharialagar inte är i kraft, lättas en muslims börda. Muslimer är, till exempel, skyldiga att be och att inte hantera fläsk, men om omständigheterna är svåra, då är kraven lättare. Detta leder till begreppet darura, nödvändighet.

Om det är nödvändigt, är det som är förbjudet tillåtet. Om en muslim är hungrig och det inte finns halal (sharia – kompatibel) mat, då kan han äta någon annan mat. Om en muslim är där de inte kan be, då kan bönen göras senare.

Om sharialagar inte har genomförts i ett land, då kan en muslim hantera fläsk utan några konsekvenser som exempel.

Kort sagt, om en muslim inte kan be på jobbet eller i skolan, kan det göras senare.

Islamiska krav är ”önskemål” inte nödvändigheter. Om deras krav inte uppfylls, innebär det ingen skada på deras religion.

-Pettersson har noterat att muslimer aldrig nämner de regler som kallas Darura, så vi måste påminna dem.

Darura är ett muslimskt begrepp som närmast går att jämföra med det gamla svenska ordspråket ”nöden har ingen lag”

Darura innebär helt enkelt att om det är nödvändigt får man göra det som är förbjudet ”haram” enligt islam och detta utan att Allah och Muhammed blir griniga.

Alltså finns det inget halalslaktat kött i Sverige eftersom det är olagligt att slakta utan bedövning här då äter man icke halalslaktat eller inte alls…

Finns det bara fläskkött på menyn går det bra att äta detta eller gå omkring hungrig…

Tillåter inte arbetet att man vänder arslet i vädret fem gånger om dagen så går det bra att be vid annat tillfälle…

Bor man i ett land utan sharialagar så får man acceptera det landets lagar…

Får man inget arbete för att man går klädd i tält går det bra att ta av sig tältet…

− Pettersson inser att Darura ger muslimerna möjlig att ta seden dit de kommer om de vill. Tyvärr vill många av dem inte och eftersom Darura verkar vara ett begrepp som de inte känner till så får vi påminna dem och våra politiker att vi behöver inte anpassa oss efter dem.

Allah har godkänt att de anpassar sig efter oss – Darura på er!

Om Darura på bloggen…

Några som borde lära sig begreppet Darura…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran 8:an är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

27 thoughts on “Förbjud böneutrop med hänvisning till koranen och Allah

    • Precis det jag skriver. Det står i koranen att koranen inte gäller i icke-muslimska länder.

      På svenska ska man ta seden dit man kommit.

  1. För någpn vecka sedan:

    ”En omåttligt populär omröstning om böneutrop på Nyheter Idag har blockerats av Facebook med motiveringen ”hatiskt innehåll””

    https://nyheteridag.se/hatiskt-innehall-facebook-stoppade-nyheter-idag-omrostning-om-boneutrop/

    Men plötsligt händer det:

    ”En majoritet i Sverige vill förbjuda muslimska böneutrop, enligt en Sifo-undersökning som publiceras av TV4 Nyheterna.”

    https://www.svd.se/sifo-majoritet-vill-forbjuda-boneutrop

    #itsonlyokwhenwedoit

  2. En nation byggd med vetenskap och arbete i stället för övergrepp och dyrkan av psykotisk våldtäktsman pedofil krigsbrottsling. Mona Sahlin har aldrig gillat det, men utvisning och sätta gränser för bosättare är smartaste vägen att mota islam i grinden.

  3. Religionsfrihetslag (1951:680)
    Om religionsfrihet
    1 § Envar äger rätt att fritt utöva sin religion, såvitt han icke därigenom stör samhällets lugn eller åstadkommer allmän förargelse.

  4. Vi svenskar kan förbjuda böneutrop. Den muslimska plågan sprider sig all mer. Under en tid, när jag arbetade i ett av Mena-länderna bodde jag nära en minaret från vilken böneutropet glorfes. Jag kan väl säga att det inte var någon underbar sångs som hördes. Det hela var en plågsam ljudupplevelse.
    Stoppa för Guds skull dessa utrop.
    Kan muslimerna inte klara sig utan, får de väl lämpligen åka hem igen.

  5. Min uppfattning är att det finns ganska många kommentatorer här på bloggen som är välinsatta i hur politiken drivs mellan de ”stora länderna”.
    Har lyssnat på detta klipp och erkänner att jag är alldeles för okunnig för att fullständigt förstå allt, dock så står det för mig klart att fulspelet på toppnivå gav mycket mer allvarliga konsekvenser än vad som framgick då.
    Tänk att åldern / med erfarenheten betyder så mycket.

  6. Sverige är och skall förbli ett kristet land, oavsett vad våra stolliga politiker tycker om det. Om muslimerna inte klarar sig utan böneutrop, tycker jag att de skall bosätta sig där sådant förekommer och inte gå här och gnälla.

  7. Livligt påhejade av ”svartrockar” i stora delar av Europa,känner dessa främlingar sig naturligtvis viktiga.Inte bara Absurdistans ärkebiskopa är en förräderska inom sitt skrå.
    I Tyskland har de evangeliska prästerna gjort till vana,att söka störa alla grupper som varnar befolkningen,genom demos och sammankomster mot giftet.
    På bilden nedan en sådan naiv ung kvinnlig präst i Nürnberg,som låter klockorna ringa varje gång PEGIDA eller AfD träffas. Förhoppningsvis leder detta till,att allt fler upptäcker vilken fara Islam,är för oss i Europa:
    http://www.pi-news.net/wp-content/uploads/2018/03/Titel-3-534×386.jpg

    • Stenbock….SATANS budbärare den kvinnliga prästen på bilden, det finns tyvärr många sådana som går emot Bibeln och kristendomen. En kristen kyrka skulle sparka ut dem! ISLAM är en ideologi från helvetet och det förstår alla som förstår vad sharialagar innebär och som läst en enda mening i Koranen….

  8. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Tala om för muslimerna att några påminnelser om bön via högtalarutrop är förbjudet, eftersom det är störande. Tala om att det är nu 2018 och inte 1439 och att de skall använda modern teknik, alltså skicka sms eller E-post istället för att förstöra friden för era värdar.
    Om det inte passar så vänd tillbaka till medeltiden, den de fortfarande vill leva i.

    • Jag noterar att det finns tre personer som kan bevisa att det finns något som kan betecknas med ordet, ”gud”.

      Spännande: Jag ser fram mot en beskrivning.
      Jag har ställt frågan i, snart 80 år men aldrig fått ett svar.

      Är det kanske det som är på väg inom datavärlden och
      dom kallas ”AI”, artificiell intelligens.
      Eller är det kanske det som behövs för att förstå vad detta,
      ”gud” är för något?

      • grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
        gamgubben skriver:

        Ja varför tror människor att det finns en Gud?
        Alla som har varit i närheten av normala barn vet att många frågor kommer. Idag vet vi mycket mera än vad folk i gemen gjorde tidigare. När någon inte kunde svara på ett barns frågor tog de till begreppet gud. ”Varför blixtrar och dundrar det pappa?” Här i Norden blev svaret ”det är guden Tor som jagar jättar och när han kastar sin klubba Mjölner blixtrar och dundrar det.”
        Allt oförklarligt måste få en förklaring eftersom människor är så otrygga och lättskrämda därför uppfanns Gudar av de som var den tidens ledare. Nu för tiden tror folk fortfarande på Gudar eftersom vi inga riktiga ledare har.

  9. I Sverige är förbud tabu om det inte handlar om hets mot folkgrupp, kränkning och rasism utfört av en vita infödda svenskar !
    Vad har hänt med etablissemangets hysteriska Metoo-kampanj, är ovanligt tyst därifrån just nu inget tjat från morgon till kväll i PK-media längre har stormen lågt sig, det kanske inte är lika roligt längre i Metoo-sandlådan bland de s.k finare hycklande syltryggarna ?

  10. Jag tycker de kan åka hem till sina Islamländer, så de kan utveckla sin kreativitet till något annat än integrationsplikter. Integration, snart det enda Sveriges skattedrivna institutioner lägger nästan alla resurser på och sysslar med i dag. Det verkar finnas en skum kultur inom utbildning och bistånd i Sverige, där vissa organisationer tycks bedriva en omfattande politisk stödverksamhet, som inte skall synas?
    https://ledarsidorna.se/2018/03/stodet-till-trossamfunden-det-bidragsindustriella-komplexet-forblir-intakt/

      • Längst ner hittar du en lista på alla dessa ”forskare” som kritiserade…

        Ett axplock av deras titlar:

        *professor islamisk teologi och filosofi, Uppsala universitet
        *professor i islamologi vid Centrum för teologi och religionsvetenskap, Lunds universitet
        *Institutionen för historia och samtidsstudier, Södertörns högskola
        *etnologi religionshistoria och genusvetenskap Stockholms universitet
        *professor och vetenskaplig ledare vid Centrum för mångvetenskaplig forskning om rasism, Uppsala universitet

        Allvarligt… varför protesterar ett gäng genusvetare, religionsvetenskap, teologer och annat hippieflumm mot en rapport om politisk islamisms framfart i Sverige? Eller en ännu viktigare fråga – varför fick dessa tomtars protest så stort medialt utrymme?

        Vem skulle vilken vettig människa som helst ha störst förtroende för när det gäller islamistisk extremism:

        En forskningschef vid Centrum för asymmetriska hot- och terrorismstudier (CATS) vid Försvarshögskolan i Stockholm samt invalde som ledamot av Krigsvetenskapsakademien.

        Eller

        En universitetslektor på Institutionen för etnologi, religionshistoria och genusvetenskap vid Stockholms universitet

        Den förstnämda är Magnus Ranstorp – som givetvis anser att rapporten är viktig.
        https://www.svt.se/nyheter/inrikes/terroristforskare-rapporten-behovs

KommenteraAvbryt svar