Vi har elever födda i Danmark, som inte kan tillräckligt med danska för att hänga med på lektionerna

INVANDRING. I sitt nyårstal den 1 januari meddelade statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) att landets gettoområden ska integreras i landet eller rivas. 

Här nämnde han specifikt att regeringens kommande arbete mot det parallella samhället skulle gå ut på att inga barn ska börja skolan utan att kunna ordentligt dansk.

Regeringen skickade ett frågeformulär till skolledare på 278 grundskolor för att höra om deras erfarenhet av de tvåspråkiga språkkunskaperna hos de tvåspråkiga barnen.

Frågeformuläret skickas uteslutande till grundskolor ide kommuner som har ett eller flera bostadsområden på regeringens senaste gettolista.

70 skolledare har besvarat frågeformuläret och 29 av dem konstaterar att de under de senaste två åren har upplevt icke-västerländska elever som är födda i Danmark som när skolan början inte kan delta i undervisningen för att de inte kan danska. 

Läs mer på DR.dk…

-Pettersson är övertygad om att problemen är liknande i Sverige så här kommer nog regeringen att tvinga lärarna att lära sig arabiska och somaliska, för det är rasistiskt att ställa krav på barnens föräldrar…

6 thoughts on “Vi har elever födda i Danmark, som inte kan tillräckligt med danska för att hänga med på lektionerna

  1. Samma sak hände i min sons klass där de fick ta in somalisk tolk. Och samtliga pojkar med invandrade föräldrar, flickorna klarar sig bättre, behöver stöd i svenska och matte. Det är tragiskt att se. Hur ska de någonsin komma in i samhället?

  2. Samma dilemma bland Europas godhjärtade länder…
    Läste o morse att en fjärdedel av eleverna i årsklass 3 (c:a 24.000) Berlinerbarn,inte ens kan läsa:
    https://img.morgenpost.de/img/berlin/crop129087818/3547358041-w488-cv3_2-q85/Schulalltag-Erste-Klasse.jpg
    Detta är i dagens mångkulturella Absurdistan troligen inte annorlunda. Det som eventuellt skiljer våra länder åt,är de olika censurkraven inom PK`s olika prioritetsval !!

  3. I Sverige har våra politiker ett mycket stort överseende med allla sorters invandringsrelaterade problem. Tolerans och naivitet är honnörsorden som gäller i svensk politik.

  4. I Södertälje har vi tredje generationens invandrare som pratar knaglig svenska. Jag är helt säker på att det är likant i andra delar av Sverige.

    • Ja och i Tyskland är censuren i detta fall,inte så sträng som hos oss uppe i Norden ! (se min kommentar)

Kommentera